IP: *.* 09.07.01, 22:44
Moja Sonia urodziła się z dość dużym naczyniakiem(średnica ok. 3 cm) nad lewym piersiątkiem. Początkowo myślałam, że to tzw. plama mongolska, ale po kilku dniach było jasne, że to naczyniak. Chirurg dziecięcy powiedział, że do trzeciego roku życia to się "wessie".Mam pytanie: czy któraś z Was zetknęła się z czymś takim, i czy to rzeczywiście zanika.Z góry serdeczne dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Naczyniak IP: *.* 10.07.01, 07:53
      Jeśli jest to naczyniak tzw.płaski, to faktycznie chyba nie ma się czym przejmować. Mojemu synowi już się wchłonął, umiejscowiony był na karku i był znacznie większy, niż u Twojej Soni. Początkowo byłam lekko przestraszona, bo wyglądało to jak poparzona skóra, ale z czasem zaczęło blednąć i powoli się wchłonęło. Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Naczyniak IP: *.* 12.07.01, 12:41
      Nie martw się tym naczyniakiem. Jak większość mam byłam przerażona naczyniakiem (jamistym, wypukłym i fioletowo-czerwonym)u mojego synka. Oczywiście nie wierzyłam,że się wchłonie. A jednak ... przed czwartymi urodzinami nie było już śladu po tym paskudztwie, choć początkowo był wielkości połówki śliwki przyklejonej do ramienia. Jeśli się bardzo obawiasz zapytaj się o poradnię naczyniakową najbliższą twojego miejsca zamieszkania. Ja kontrolowałam swojego syna u specjalistów od naczyniaków w Łodzi.
      • Gość: guest Re: Naczyniak IP: *.* 19.07.01, 07:14
        Moja Asia urodziła się z kilkoma naczyniakami. Na główce miała naczyniaka jamistego który już się wchłonął (mała skończy niedługo roczek). Natomiast na nóżce ma naczyniaka płaskiego, który troszkę się zmniejszył i zbladł, ale nadal jest widoczny.Asia ma jeszcze takie czerwone plamki na karku, głowie i na czole (te akurat trochę zbladły). Nie wiem dlaczego to powstaje, ale podobno to wszystko zniknie. Pozdrawiam.
      • Gość: guest Re: Naczyniak IP: *.* 21.07.01, 21:29
        Magdo!Czy mogłabyś podać mi namiary na tąa przychodnię?Z góry dziękuję.Pozdrowienia.
        • Gość: guest Re: Naczyniak IP: *.* 23.07.01, 06:09
          Oczywiście!Poradnia naczyniakowa prowadzona jest przez Szpital im. Barlickiego w Łodzi. tel. (42) 678-22-07. Polecam!
      • Gość: PaulinaG Re: Naczyniak-pytanie do Magdy IP: *.* 16.10.02, 09:14
        Jestem z Łodzi-gdzie w Łodzi bywałaś z Maluchem w sprawie naczyniaka??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka