IP: *.* 17.07.01, 10:49
Prawdopodobnie jestem w 3 tygodniu ciazy. Pisze "prawdopodobnie", gdyz na razie przeszlam tylko test ciazowy i po wizycie u lekarza dowiedzialam sie, ze macica jest zaokraglona. Przed soba mam badania krwi i USG. Czy USG w 4 tygodniu ciazy to nie za wczesnie? Czy nie ma innej metody 100 % powtierdzenia ciazy?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: USG IP: *.* 17.07.01, 11:35
      Według mnie lepiej poczekać aż minie 6 tygodni wtedy na USG widać kropeczkę z bijącym serduszkiem - wspaniały widok
    • Gość: guest Re: USG IP: *.* 17.07.01, 11:40
      zgadzam sie z ala, poczekaj jeszcze trzy tygodnie. i zyj jakbys byla w ciazy pamietajac, ze najwieksze uszkodzenia zdarzaja sie w ciagu pierwszych trzech miesiecy, czyli zadnych lekow, zadnych uzywek. pozdro. jo.
    • Gość: guest Re: USG IP: *.* 17.07.01, 17:42
      W pierwszej ciazy mialam USG w 4 tygodniu, ale to nawet do konca nie wiadomo czy jest to ciaza. Plod mial wtedy 6 mm. Teraz troche poczekalam i poszlam do lekarza w 7 tygodniu i rzeczywiscie byla widac malenstwo z bijacym serduszkiem juz calkiem spore (14mm). Oczywiscie w oby przypadkach zrobilam wczesniej test. Moim zdaniem w pierwszej ciazy to bylo troche za wczesnie, ale maly jest zupenie zdrowy.
      • Gość: guest Re: USG IP: *.* 17.07.01, 21:42
        Zmoim synkiem mialam usg w 8.5 tyg ciazy i nic nie bylo widac nawet kropeczki a tydzien pozniej bez problemow widac bylo serduszko a ja niepotrzbnie sie denerwowalam.Jesli test byl pozytywny to jestes w ciazy ciesz sie tym i nie martw sie nie potrzebnie ,nawet nie zauwazysz kiedy zjesz sloik ogurkow i bedziesz po nich chora.Na usg masz jeszcze czas.Z moja corka pierwsz usg mialam w 13 tygodniu wtedy widac juz kompletnego czlowieczka a nie fasolke.Nie niecierpliw sie twoje cialo samo cie zawiadomi o ciazy napewno tego nie przegapisz.Zycze ci wspanialej ciazy i szczesliwego rozwiazania .Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka