Dodaj do ulubionych

dieta bezmleczna matki karmiącej

IP: *.* 20.08.01, 23:35
Mam pytanie: Jak przejawia się alergia na mleko u dziecka karmionego piersią? Moja Zuzia ma prawie 3 miesiące. Podczas ostatniej wizyty u lekarza zalecono mi dietę bezmleczną . Wskazaniem było to, że Zuzia ma suchą skórę za uszkami a na brzuszku i plecach skóra nie jest równomierne różowa i gładka. Szczerze mówiąc ja tego nie zauważyłam, dla mnie jej skóra jest OK. No, ale może się mylę... Wydaje mi się, że to nadmiar gorliwości ze strony lekarki. Mimo to na diecie bezmlecznej jestem :-) juz od miesiąca.Jakie mogą być inne obajwy alergii? Jak długo stosować tę dietę? Może ktoś ma podobne zalecenia?Dzięki z góry za odpowiedź.Megi
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: dieta bezmleczna matki karmiącej IP: *.* 21.08.01, 08:38
      Czy dieta którą stosujesz daje widoczne efekty? Moja koleżanka była na diecie bezmlecznej kilka miesięcy i mały może teraz jeść już jogurciki. Ona co prawda nie karmiła go piersią długo, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie.Pamiętaj, że w drożdzówka ze sklepu i niektórych bułkach też jest mleko.Ja niestety nie mam tyle szczęścia co moja koleżanka i do tej pory nie wykryłam alergenów u mojej córki. Przeszłam diety bezmleczną, bezglutenową i inne.Wiadomo alergii nie można lekceważyć, więc jeśli jest poprawa to warto się przemęczyć kilka miesięcy i spróbować później nabiału od np. łyczeczki jogurtu zjedoznego przez ciebie i powoli zwiększając ilość.Powodzenia.
      • Gość: guest Re: dieta bezmleczna matki karmiącej IP: *.* 21.08.01, 15:33
        Cześć!Ja Ci proponuję poradzić się jeszcze innego lekarza. Mój Bartek też ma suchą skórę za uszkami, ale to dziedziczne-ja też tak mam.A co do kolorków skóry to może po prostu jeszcze się nie unormowało.Próbuję Cię namówić na zmianę lekarza, bo po prostu lubię mleko i nie wyobrażam sobie dnia bez niego.Na szczęście ja nie musiałam z "mynia" rezygnować,a też karmię piersią już 11 m-cy.Życzę Wam zdrówka i POZDRAWIAM.
    • Gość: guest Re: dieta bezmleczna matki karmiącej IP: *.* 21.08.01, 15:57
      To niekoniecznie może być uczulenie na mleko. To może być skaza łojotokowa - jeśli tak to żadna dieta raczej nie pomoże. Mój synek właśnie coś takiego ma a ujawnia się ona właśnie ok 2-3 miesiąca. Zapytaj dokładnie lekarza, ale oni bardzo często mylą skazę białkową z łuszczycową. Od początku nie piłam mleka i wystąpiła, a teraz piję jogurty itp. i zmiany skórne pojawiają się i znikają bez wyraźnej przyczyny. Podobno tak ma być nawet do 3 roku życia. Pozostaję nawilżanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka