Gość: guest IP: *.* 12.10.01, 10:29 Jutro w W-wie w związku z "marszem różowej wstążeczki" można zrobic bezpłatne badania mammograficzne. Mają tam być "mammobusy". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: BEZPŁATNA MAMMOGRAFIA IP: *.* 12.10.01, 12:21 ale napewno tylko kobiety powyżej określonego wieku chyba 50 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: BEZPŁATNA MAMMOGRAFIA IP: *.* 12.10.01, 14:36 Nie, z pewnoscią dotyczy to wszystkich kobiet. Takich udzielono mi informacji. Jest to pewien rodzaj reklamy, nie widzę powodu dlaczego odbiorcami tej reklamy miałyby byc kobiety po 50 -tce, nawet wiem, że nie miałoby to sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljaworo Re: BEZPŁATNA MAMMOGRAFIA IP: *.* 12.10.01, 12:47 A czy orentujesz się gdzie będą stać "mammobusy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: BEZPŁATNA MAMMOGRAFIA IP: *.* 12.10.01, 14:52 Wiem tyle, ze jutro 0 12-tej na Nowym Swiecie. Mammobus ma być obok namiotu TUnŻ Royal PBK - namiot w kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: BEZPŁATNA MAMMOGRAFIA IP: *.* 12.10.01, 16:44 DZIEWCZYNY!!!!Przekażcie informację Mamom, ale Wy nie idźcie na mammografię - przed 35 rokiem życia nie ma co robić, bo młody sutek jest "gęsty" i na mammogramie nic nie widać, a tylko naraża się pacjentkę na promieniowanie rentgenowskie. Przed 35 rokiem życia wykonuje się USG sutka, ew. w przypadku objawów klinicznych u kobiet z rakiem sutka w rodzinie (mama, siostra, ciotka itp.) wyjątkowo robi się mammografię od 30 roku życia.Kasia R Odpowiedz Link Zgłoś