Dodaj do ulubionych

Robaki w kupce - pomocy!

IP: *.* 22.10.01, 09:59
Czy któraś spotkała się z tym problemem. Właśnie wczoraj w kupce 2,5 letniego synka odkryłam białego, długiego robaka - podobnego do dżdżownicy. Wystraszyłam się nie na żarty, ponieważ zdaję sobie sprawę jaką drogą te robaki się przenoszą. Sama jestem na początku 9-go miesiąca ciąży i boję się konsekwencji gdybyśmy wszyscy w domu "nabyli" te pasożyty. Oczywiście idziemy dzisiaj popołudniu do lekarza ale Wasze opinie i rady pomogą mi przejść przez ten problem z mniejszą głową. Anna Maria
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Robaki w kupce - pomocy! IP: *.* 22.10.01, 10:11
      Ten robal to glista ludzka najprawdopodobniej. To częsty pasożyt u dzieci. Niestety zachodzi duże prawdopodobieństwo, że wszyscy będziecie zarażeni. Kompletnie nie wiem jak jest ze stosowaniem leków w czasie ciąży - tu musisz zaufać lekarzowi. Myślę, że na pewno skieruje was na badanie kału - czy jaja owego stwora w nim będą. Być może od tego uzależni podawanie leku Tobie...Powodzenia. Nie przejmuj się - dzieci łapią takie rzeczy ale łatwo się pozbyć tego świństwa tylko nie wolno zaniedbać leczenia... i sama wiesz jak zapobiegać nawrotom więc daruję sobie dalsze kazanie. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka