IP: *.* 20.11.01, 09:56
Pomocy! Moja córka skończyła 3 m-ce. Karmię ją piersią. Wypróżnia się co około 5 (!) dni i jest to prawdziwy koszmar. Pediatra mówi, że taka jej natura, a ja coś w to nie wierzę. Daję jej soczki jabłkowy i jabłkowo - marchwiowy (Bobo-Vita, Gerber) oraz herbatkę rumiankową (HIPP). Masaże robimy codziennie po kilka razy. A kupy jak nie było tak nie ma. Może macie jakieś skuteczne sposoby ? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Kupa IP: *.* 20.11.01, 11:05
      Nie martw się, karmiłam dwójkę dzieci piersią i też zamartwiałam się o brak kupy, kiedy maluszki były w podobnym wieku. Po jakimś czasie sytuacja się unormowała,więc podchodź do tego spokojnie. Jaga
    • Gość: guest Re: Kupa IP: *.* 12.01.02, 12:21
      Droga Aniu!Moja mała ma w tej chwili 10 m-cy i wypróżnia się w miarę regularnie ale przez cały okres kiedy karmiłam ją tylko piersią (czyli pierwsze 4 m-ce) robiła kupki co 7 dni!!!Pediatra zapewniał że to jest mozliwe przy karmieniu naturalnym i że wszystko się zmieni gdy zacznę ją dokarmiać.I faktycznie - po podaniu sztucznego mleka , a potem kaszek, zupek i deserków kupki były najpierw co 3 dni, potem już częściej co 2, a w końcu nareszcie "normalnie" 1 dziennie. Ale trwało to kilka miesięcy zanim się unormowało.U was napewno z czasem wszystko się ustabilizuje. Zobaczysz.Pozdrawiam Agnieszka, mama Weroniki.
      • Gość: guest Re: Kupa-do Agnieszki IP: *.* 12.01.02, 15:15
        Dzięki Agnieszko za odpowiedź. Od mojego postu trochę czasu minęło i w zasadzie o problemie zapomniałam. Od tamtego momentu zaczęłam wprowadzać Oli deserki, teraz już je zupki oraz kaszki, a także regularnie mleko z butli. Wszystko się unormowało :) w ciągu kilku tygodni. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka