Dodaj do ulubionych

ropień ok. sutkowej

IP: *.* 04.01.02, 19:24
dzisiaj zauwazylam u mojego 4 miesiecznego syka zgrubienie i zaczerwienienie na brodawce. Bylam juz u lekarza, ktory przepisal mu zinacef. Jezeli to powiekszy sie do jutra, to mam juz wypisane skierowanie do szpitala. Pomozcie, czy ktorakolwiek z was drogie mamy tez miala taki problem ze swoim malenstwem ? Jestem zalamana. Co to moze byc i od czego ?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ropień ok. sutkowej IP: *.* 06.01.02, 17:52
      Witam. Podobny problem spotka moją Paulinkę. Miala wtedy ok. 2 miesięcy i wylądowalysmy na chirurgii dziecięcej na konsultacji, bo "osrodkowa" doktor nie bardzo wiedziala co z tym robic i sugerowala wycięcie. W szpitalu zrobili USG ropienia i postanowili spróbowac "rozpędzic" go bez cięcia. Smarowalam zmienione miejsce neomycyną i rivanolem i udalo się. Ropien ten byl najprawdopodobniej skutkiem nadmiaru moich hormonów w organizmie dziecka. Wiem, że przeżywasz to bardzo ale na pewno wszystko będzie dobrze. Z tego co wiem, to ropien jest stosunkowo popularną dolegliwoscia u niemowląt więc na pewno jest wiele sposobów jego leczenia. Życzę powodzenia. Magda m. Paulinki
      • Gość: guest Re: ropień ok. sutkowej IP: *.* 08.01.02, 14:57
        Witaj, nie zamartwiaj się - ropnie są dosyć częste, gorzej jesli byłaby to przetoka , ale w tej okolicy to powinien być zwykłay ropień i szybko sobie z nim poradzicie, nawet gdyby trzeba było naciąć to w znieczuleniu a antybityki szybko zwalcza infekcję.U mojego synka był problem z przetoka ale chirurg, która zoperowała (nacięła ) ropień nie domysliła się, że jeżeli się nie goił przez kilka dni to jest wasnie przetoka, ale na szczęście trafiliśmy na innego lekarza i w innym szpitalu, który szybko zaradził problemowi i nigdy się to na razie nie powtórzyło.trzymajcie się cieplutko i zdrowiejcie pozdrawiam MagdaP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka