Dodaj do ulubionych

DIPROBASE - czy to STERYD

IP: *.* 28.01.02, 10:41
Polecono nam taką maść Diprobase (nie lekarz)jest bez recepty , nie wiem czy powinnam jej użyć ,a jeśli to steryd?Jeśli któraś oriętuje się w dzialaniu leków proszę o pomoc.Córcia ma na policzku plamę prawdopodobnie uczulenie?Smarowałam ją chyba wszystkim , odstawiałyśmy jedzonko, ale poprawy nie widać mamy to od pażdziernika.Dermatolog(dwóch rożnych)obserwować, natłuszczać i czekać,ale ile można patrzeć na "skwarkę", kiedy nic nie pomaga.A ta maść to rady koleżanek parkowych.Pozarawiam i czekam.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: DIPROBASE - czy to STERYD IP: *.* 28.01.02, 18:22
      Synkowi przepisał tę maść lekarz. Łuszczyła mu się skóra koło uszu. Przeszło po tym jak ręką odjął.Mój pediatra raczej nie przepisuje leków niebezpiecznych dla dzieci, więc chyba ta maść nie jest sterydem. Można spróbować. A nuż pomoże.Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: DIPROBASE - czy to STERYD IP: *.* 01.02.02, 12:26
        to na pewno nie jest maść ze sterydami ale moja pediatra jej nie poleca bo jest na parafinie, która również może uczulać. ja jednak używłam, mojej małej ani nie zaszkodziła ani nie pomogła
    • Gość: AgaAda Re: DIPROBASE - czy to STERYD IP: *.* 28.01.02, 18:30
      Witam. z całą pewnością to nie steryd. Mojej córuni poleciła ją nasza pediatra. Do wyboru masz krem i maść - nam lepiej służy maść - nie śmierdzi i jest tłuściutka. I rzeczywiście pięknie łagodzi. Polecam.
    • Gość: halina Re: DIPROBASE - czy to STERYD IP: *.* 28.01.02, 18:37
      Maść w ogóle nie jest niebezpieczna, to tylko wazelina i parafina. Krem ma troche więcej składników. Oba są stosowane jako uzupełnienie i w przerwach kuracji sterydowej.
      • Gość: guest Re: DIPROBASE - czy to STERYD IP: *.* 28.01.02, 19:34
        Serdeczne dzięki.Zaczynam smarować,jestem spokojna.Pozdrawiam.:)
    • Gość: madzia22 Re: DIPROBASE - czy to STERYD IP: *.* 28.01.02, 21:20
      Nie jest to steryd. Jest natomiast często stosowany w terapii sterydowej - stąd może skojarzenie.Madzia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka