IP: *.* 29.01.02, 08:51
Od jakiegoś czasu moja Mała po wyjściu z kąpieli jest cała w kropki. Jakby miała pokrzywkę. Nie wiem co może być przyczyną. Czy woda? Czy mydło (bobas, bambino), czy płyn do kąpieli (delfi - z oliwką)? Po kąpieli smaruję ją na zmianę Linolą albo Lipobasą albo Bepanthenem. Nic nie pomaga. Do tego ma strasznie suchą skórę. Nie wiem co robić. Wybieramy się do lekarza, ale zanim do wizyty dojdzie, chciałabym dowiedzieć się czegoś od Was.Za rady z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiamAda
Obserwuj wątek
    • Gość: Alka Re: wysypka IP: *.* 29.01.02, 10:45
      Odstaw kosmetyki wogóle i kąp małą w wodzie z naparem z nagietka lekarskiego lub rumianku - oba zioła łagodzą podrażnienia. A na suchą skórę radzę oliwę z oliwek (pierwsze tłoczenie - bardzo rzadko uczula) lub płynną parafinę. I do lekarza - koniecznie. Zdrówka
      • Gość: 20001222 Re: wysypka IP: *.* 29.01.02, 11:55
        Po wizycie u pediatry byłam prawie przekonana, że moja córeczka ma alergie ale na wszelki wypadek udałam się do dermatologa dziecięcego. Okazało się, ze wysypka to zapalenie łojkotowe skóry związane z karmieniem piersią - dostałaśmy maść na bazie witaminy A i kwasu bornego. Nie do końca pomogło. Odstawiłam wtedy wszystkie kosmetyki poza mydłem bambino i spróbowałam sposobu "naszych babć". Udało się. To cudowne lekarstwo to zwykła mąka kartoflana. Teraz gdy tylko coś pojawi się na skórze Karolinki gotuję krochmal i dolewam do kąpieli. Zazwyczaj wystarcza 3 do 5 dni i wszystko znika. Polecam ale do lekarza też się wybierz to na pewno nie zaszkodzi.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka