Dodaj do ulubionych

śluz w kupce

IP: *.* 04.02.02, 18:01
Pisłam już o zaparciach mojej córeczki.Podaje jej leki homeopatyczne i Debridat.Od kilku dni,za radą lekarki,także kilka łyzeczek jogurtu.Nadia za kilka dni skończy 8 mies.Nie wiem,czy toprzypadek,ale od dwóch dni ma bezbarwny śluz w kupce.Czy to działanie Debridatu,czy to może być objaw alerii?A może nie ma powodu do niepokoju?Natalia
Obserwuj wątek
    • Gość: yda Re: śluz w kupce IP: *.* 04.02.02, 19:07
      wpisz "Śluz" w wyszukiwarke-nadmieniam, ze moja Ania 9 mies. nadal robi kupki ze sluzemYda-Gaba
    • Gość: Halka Re: śluz w kupce IP: *.* 06.02.02, 16:12
      Cześć Natalia. Tu Halinka. Przeglądałam posty w poszukiwaniu czegoś o ząbkach i przypadkiem cię znalazłam. Może jestem mniej doświadczoną mamusią, ale spróbuję ci choć troszkę pomóc. Wiesz Bartoszek też miał śluz w kupce i zdarza mu się to co pewien czas. Z tego co dziewczyny opisują ( a naczytałam się już tego mnóstwo) to może być to objawem alergii na coś co mała je ( albo ty w mleku). Pomyśl co wprowadziłaś nowego. Ja miałam z Bartoszkiem to samo. Mały miał śluz w kupce i szczerze mówiąc chyba niepotrzebnie się wystraszyłam. Pojechaliśmy do lekarza, zapisał mu lekarstwa, które Bartoszek zwymiotował, po czym lekarka zapisała mu zastrzyki. Dzisiaj zastanawiam się czy to było potrzebne, bo mały przecież nie miał w ogóle gorączki. A z tego co dziewczyny opisują to ich dzieci czesto mają ten kłopot i próbują jakoś temu zaradzić poprzez odpowiednią dietę. Spróbuj w ten sposób: rozeznaj się co nowego mogłaś wprowadzić, od którego to momentu jest ten śluz w kupce, a dodatkowo możesz brać Lacidofil ( ponieważ Bartoszek tego nie chciał jeść ja brałam to lekarstwo 1x dziennie i w ten sposób dostawał choć część w moim mleku). Lek ten nie zaszkodzi, bo można go brać profilaktycznie i z tego co czytałam wiele dziewczyn tak robi. Poprawia w perystaltykę jelit, pomaga w zaparciach i jednocześnie w leczeniu biegunek i zapaleniu jelit, powleka śluzówkę jelit i chroni organizm przed działaniem szkodliwych mikroorganizmów ( zresztą możesz sobie poczytać na temat tego lekarstwa zanim spróbujesz). Ja wzięłam dwa dni i pomogło. Pozdrowienia dla całej rodzinki. Pa, Pa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka