Dodaj do ulubionych

Czarna kupa !!!

IP: *.* 21.02.02, 23:59
Moja 5 miesięczna córka odkąd zaczęłam wprowadzać jej pokarm stały (jabłuszko - słoiczek) zaczęła mieć problemy z kupką. Robi ją raz na dwa dni, ale kupka jest koloru zielonkawo-czarnego. Przedwczoraj podałam jej marchewkę i kupka oprócz zielono-czarnego nabrała jeszcze pomarańczowego koloru :-)i w zasadzie była zupełnie nie strawiona. Czy macie jakąś koncepcję co sie dzieje? Lekarka przepisała Lakcid i tyle. Czy ktoś miał podobne problemy?Karmię ją Milumilem i b. rzadko piersią.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewkka Re: Czarna kupa !!! IP: *.* 22.02.02, 10:56
      Taraz kupka juz nie będzie taka ładniutka i złoista jak przy karmieniu piersią. Teraz to co maluszek dostaje do jedzenia będzie miało wpływ na kolor i stan kupki. Od marchewki bedzie pomarańczowa, od szpinaku zielona a od jagód bardzo ciemna itd.... Troszeczke dziwi mnie, ze po jabłuszku kupki są co dwa dni. jabłko ma raczej własciwości rozluzniajace. Ale może organizm Twojej córeczki tak sie przestawia na inny niz mleko rodzaj pokarmu. Nie wiem co Ci doradzić nie jestem lekarzem. Ja jak mam problem,a jak kazda przewrazliwiona mama, musze skonsultować kazda opinie i diagnozę naszej pani doktor, wydzwaniam do lekarzy dyżurujacych z Twojego dziecka. Ewkka
    • Gość: madzia22 Re: Czarna kupa !!! IP: *.* 22.02.02, 15:24
      Podpisuję się pod tym co napisała ewkka. Od siebie dodam jeszce tylko tyle, że marchewka działa zatwardzająco, zatem jeżeli córcia ma problemy z wypróżnianiem, lepiej jej nie dawaj.Może poczekaj jeszcze troszkę z podawaniem jej słoiczków? Na twoim miejscu sprobowałabym najpierw dawać jej kaszki. Dla takich maluchów są zwykłe bezsmakowe i z jabłuszkami. One pozwolą układowi pokarmowemu przyzwyczaić się do bardziej stałego pokarmu, a jednocześnie nie będą za bardzo go obciążały.Nie pamiętam dokładnie, ale mój Kuba chyba też na początku nie najlepiej trawił słoiczki.PozdrawiamMadzia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka