IP: *.* 07.06.02, 15:20
Moje dziecko ciągle się przewraca, potyka, upada ...Ostatnio byliśmy na szczepieniu i spytałam o przyczynę pediatrę (znudzona Pani Doktor w przychodni) popatrzyła na juniora i stwierdziła: może ortopeda?Może ktoś z was miał takie przygody z 2 latkiem? A może macie dobrego ortopedę w W-wie lub okolicy?Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota619 Re: Ortopeda? IP: *.* 08.06.02, 12:49
      Ostatnio bylam z 4-letnia coreczka w poradni rehabilitacyjnej, bo niepokoily mnie jej koslawe kolana. I okazalo sie, ze kolana sa w granicach fizjologicznej normy, ale po dokladnym obejrzeniu Matyldy pani doktor zdiagnozowala "wiotkosc stawow". Objawia sie to wlasnie taka niezdarnoscia ruchow, potykaniem o wlasne nogi itd. Nic groznego w kazdym razie. Lekarka powiedziala, ze gdyby diagnoza zostala postawiona wczesniej, to mozna by wiele zrobic poprzez odpowiednie cwiczenia, ale w wieku 4 lat mozna juz jedynie dbac o to aby dziecko mialo jak najwiecej aktywnosci fizycznej (rower, plywanie, skakanie itp.). Poniewaz Twoj synek ma dopiero 2 latka, wiec moze warto pojsc z Nim do dobrej poradni ortopedycznej, lub najlepiej do poradni rehabilitacyjnej wieku rozwojowego.Przepraszam za brak polskiej czcionki-pisze z pracy.Pozdrawiam dorota
      • Gość: rybka Re: Ortopeda? IP: *.* 08.06.02, 15:36
        Koniecznie ortopeda.Moja znajoma miała to samo ze swoim dwulatkiem, obecnie sześciolatkiem w bucikach ortopedycznych.Nie wiem,jak nazywała się dolegliwość, ale dotyczyła kolan.I oczywiście znajoma zauważyła to sama.Podobno widać,jak dziecko idzie, że kolana układają się inaczej.Pozdrawiam.
    • Gość: Moniutek Re: Ortopeda? IP: *.* 13.06.02, 12:51
      Znam dobrego ortopedę - dr Anyżewski, przyjmuje w spółdzielni na Mokotowskiej 8.
      • Gość: Ania1972 Re: Ortopeda? IP: *.* 14.06.02, 09:45
        dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka