Dodaj do ulubionych

krzywe plecki

IP: *.* 26.06.02, 05:52
Moze ktos mial podobny problem i potrafi mi cos na ten temat powiedziec. Moja dwuletnia coreczka ma bardzo widoczna roznice w polozeniu lopatek i zeber . tak najprosciej : wyglada to tak jakby miala jedno ramie troche wyzej , a co za tym idzie wszystkie czesci przesuniete. Lekarka nie widzi powodu do niepokoju, wg niej to miesnie ktore nierowno sie rozwijaja, a kregoslup jest w porzadku. Ostatnio jednak zlecila rentgen klatki, tak na wszelki wypadek. Nie znam jeszcze wynikow, ale bardzo mnie to niepokoi bo to widac coraz mocniej. Nie chcialabym czegos zaniedbac, nie rozumiem niemalze beztroski lekarki, ktora uwaza ze to nic nie jest. To dlaczego to "nic" jest coraz bardziej widoczne i wyglada coraz gorzej. Pozdrawiam ! Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: slowik Re: krzywe plecki IP: *.* 26.06.02, 07:13
      Być może że rzeczywiście nic niejest twojemu dziecku, ale na pewno skonsultował bym to z jakimś dobrym lekarzem specjalistą (chyba ortopedą). Nieprzejmuj się na pewno wszystko jest w porządku ale pójdź do dobrego lekarza nawet dla swojego spokoju.
    • Gość: 010471 Re: krzywe plecki IP: *.* 26.06.02, 10:54
      WitamNasz 2,5 -latek też mial skrzywienie - pediatra zignorowała (u tak małych dzieci nie ma jeszcze skrzywienia, tylko dziecko ma taka figurę - to jej słowa). nam nie dało i poszlismy do ortopedy - okazało sie, że to zniekształcenia krzywiczne - mozna je jeszcze naprawić i faszerujemy się teraz wit. D3.Pozdrawiam, Ewa
    • Gość: Lilka Re: krzywe plecki IP: *.* 26.06.02, 19:32
      Nasz ma 3 latka i właśnie od jakiegoś czasu nie podobały mi się jego plecki i nogi. Nie pytałam się lekarki tylko od razu poprosiłam o skierowanie do ortopedy. Poszliśmy do lekarza wad postaw u dzieci. Obejrzał i postawił diagnozę.Po prostu pokaż dziecko specjaliście niech on postawi diagnozę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka