Dodaj do ulubionych

Krew pępowinowa

IP: *.* 18.07.02, 10:49
Czy ktoś wie więcej o pobieraniu krwi pępowinowej. Jak to załatwić,gdzie, za ile i czy w ogóle?Wydaje mi się, że to doskonała "polisa na życie", prezent dla dziecka w czasach, kiedy tyle chorób spotyka dzieci i dorosłych. Ja się nad tym zastanawiam. Żałuję, że przy pierwszym dziecku o tym nie pomyślałam.Daga
Obserwuj wątek
    • Gość: maka Re: Krew pępowinowa IP: *.* 18.07.02, 11:45
      W sierpniowym "MAMO TO JA" jest wrzutka z reklamą.Firma nazywa się Acti Vision Life SA mieści sie w Warszawie na ul Tapicerskiej 17 lub 18, a w reklamie piszą, że jest to "polisa na życie" za mniej niż 2 złote na dzień.POdam Ci numer faxu, bo akurat jestem w pracy i znalazłam ich ofertę pracy i niestety nie podają telefonu. Jak nie dasz rady skontaktować się z nimi to pisz i wyslę Ci jutro numery telefonu (chyba, że moje dziecko juz się zajęło reklamą, ale mam nadzieję, że nie).Powodzenia.
    • Gość: gocha11 Re: Krew pępowinowa IP: *.* 18.07.02, 21:40
      hej,w ubiegłym roku interesowałam się tym tematem dość mocno i to co udało mi się dowiedzieć to:- za pieniądze oprócz ActivisionLife robił to szpital na Banacha (koszty były porównywalne)- za darmo robił Instytut Hematologii z Chocimskiej ale tylko dla rodzących na Madalińskiego i szpital na Banacha, ale chyba tylko we współpracy ze Żelazną (tego nie jestem pewna)różnica jest taka, że jeśli za pieniądze - to pobrana krew należy do Twojego dziecka i tylko Ty lub ono jak dorośnie możecie nią dysponować. w wersji "za darmo" krew należy do banku i jest przeznaczona dla biorców niespokrewnionych. tzn. jeśli znajdzie się ktoś potrzebujący, komu ta krew pasuje, to po prostu ją dostaje. odpytywani przeze mnie pracownicy zakładów z Banacha i Chocimskiej twierdzili, że w praktyce szanse, że znajdzie się ktoś kogo da się dopasować są małe, w związku z tym jeśli będzie ona potrzebna Twojemu dziecku (odpukać, splunąć przez ramię ipt.), to bardzo możliwe, że pobrana od Was krew będzie jeszcze czekać w banku i wtedy bez problemu ją dostajecie.Instytut z Chocimskiej robił rekrutację i badania dawców, więc trzeba było się do nich zgłosić dość wcześnie (chyba w 7 miesiącu ciąży). do tych z Banacha można się było zgłaszać nawet w 9 miesiącu.to są dane z października ub roku.mam gdzieś spisane telefony kontaktowe do wspomnianych zakładów. jeśli jesteś zainteresowana pisz na priv to Ci je odgrzebię.gocha
      • Gość: gocha11 Re: Krew pępowinowa IP: *.* 18.07.02, 22:20
        sorry, nie napisałam, że chodzi o warszawkę. w innych miejscowościach na pewno ActivisionLife za odpowiednią dopłatą, ale trzeba pytać w zakładach hematologii dużych i dobrych szpitali, może ktoś to jeszcze pobiera.
    • Gość: maka Re: Krew pępowinowa IP: *.* 19.07.02, 07:17
      Wczoraj na bajbusie (Bajbus.pl) ten temat też był poruszany. Pisała mama, która się zdecydowała. Myślę, że od niej dostałabyś najwięcej informacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka