Dodaj do ulubionych

Szmery w sercu

IP: *.* 03.09.02, 18:54
Witam. :hello:Dzisiaj małżonka była z naszym Pawełkiem u lekarza pediatry i lekarz stwierdził, że słyszy jakieś szmery w serduszku naszego kochanego synka. Kochani, pomóżcie, co to może znaczyć czy to normalne, czy nie, co na to poradzić itp.Dostaliśmy skierowanie do lekarza kardiologa ale wolny termin jest dopiero za miesiąc, czekać, czy lepiej iść do prywatnego, a jeżeli do prywatnego to gdzie??? Jesteśmy z Warszawy może Ktoś wie gdzie???Poradźcie coś.Pozdrawiam Dragonowie ;) ;) ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: _Tosiaa_ Re: Szmery w sercu IP: *.* 03.09.02, 19:10
      U małych dzieci dość często pojawiają się szmery które nie mają charakteru szmerów mówiących o ewentualnej wadzie serca.Są to tak zwane szmery niewinne (przygodne) które znikają z wiekiem.sądzę że gdyby pediatra podejrzewał coś groźnego dziecko byłoby skierowne do kardiologa ewentualne ECHO w trybie pilnym.Ja dla własnego spokoju poszłabym prywatnie wszak wszelkie takie "atrakcje" powinny być sprawdzone szczególnie u malutkich dzieci ,ale ja jestem mamą której dziecko urodziło się z wadą serca więc mam małe skrzywienie ;)Nie martwcie się na zapas na pewno wszystko jest w porządkuGosia :hello:a ile ma maluszek ?
    • Gość: marta.n Re: Szmery w sercu IP: *.* 03.09.02, 20:02
      Witaj,Mój starszy syn urodził się z wrodzoną wadą serca VSD, przez ponad rok był pod opieką pani kardiolog. W ciągu roku "dziura" się zarosła. Obecnie ma 3 latka i dokazuje nieźle. Bardzo ważną sprawą na którą zwróciła mi uwagę pani doktór to czy nie sinieją usta.Moje dziecko było pod opieką IMiDz /p. dr Zacharska-Kokot/. Pani doktór ma niesamowite podejście do dzieci i jednocześnie udziela wyczerpujących informacji. Przy IMiDz jest fundacja "Rodzina" być może tam można załatwić wizytę prywatnie.Nosy do góry i zaufajcie Bogu, że to co dla Was przygotował jest najlepsze.Marta
      • Gość: MONIKAMT Re: Szmery w sercu IP: *.* 03.09.02, 21:00
        Polecam p.dr Małgorzatę Raszek ze szpitala przy Niekłańskiej. Przyjmuje ona równiez w fundacji przyszpitalnej "Zdrowie" (terminy z dnia na dzień...) tel. 672 71 39Pozdrawiam
    • Gość: gemma Re: Szmery w sercu IP: *.* 03.09.02, 21:09
      Dragon, moją Zuzkę w piątym tygodniu życia wysłano na konsultacje kardiologiczną, bo tez lekarka wysłuchała u niej jakieś szmery. Okazało się, że coś w jej sercu działa na zasadzie struny - to daje szmerek, natomiast nie ma żadnego znaczenia dla zdrowia.Nie martw się na zapas. :)POzdrawiam :hello:gemma
      • Gość: Ewusiek Re: Szmery w sercu IP: *.* 04.09.02, 06:59
        Asia też ma strunę w sercu. Od małego miała szmery, kardiolog skierowała ją na echo serca (kardiolog z Kieleckiej, echo robiliśmy na Litewskiej)i okazało się,że szmery powoduje ta struna, ale nie jest to nic groźnego.Ewa
    • Gość: wojtekola Re: Szmery w sercu IP: *.* 04.09.02, 20:44
      Czesc!Napewno nie warto martwic sie na zapas.Cala mojo czworka miala wysluchalne szmery i po dokladniejszych badaniach(w Instytucie Kardiologii w Aninie)okazalo sie ze to szmery fizjologiczne.Jak to zabawnie wytlumaczyl mi jeden z lekarzy-krew im szybko plynie i dlatego szumi.Koniecznie jednak to zprawdzcie,bo nie warto zadreczac sie niepotrzebnie.Zycze dobrych wiesci!Ola.
    • Gość: Dragon Re: Szmery w sercu IP: *.* 04.09.02, 21:47
      Witam :hello:Bardzo dziękuję Wam za ciepłe słowa oraz niezbędne telefony.Obiecuję , że jak już coś będęwiedział to napisze na forum.Diękuję i pozdrawiam ,Dragonowie ;) ;) ;)P. S.Nasz Pawełek ma już 7 miesięcy i waży 8,5 kg.Cześć
    • Gość: Justyna13 Re: Szmery w sercu IP: *.* 09.09.02, 09:23
      Hej!Taki szmer w sercu może oznaczać wadę serca, ale zdarza się to rzadko, bo podobno w ok.90% są to tzw. szmery niewinne, które zanikają z wiekiem. U mojego syna także stwierdzono taki szmerek.Po konsultacji kardiologicznej /na którą czekałam prawie 2 m-ce/, okazało się właśnie, że to szmer niewinny i może zaniknąć nawet ok. 11 roku życia. Pozdrawiam-Justyna
    • Gość: Dragon Re: Szmery w sercu IP: *.* 15.10.02, 20:26
      Witam :hello:Do wszystkich zainteresowanych, obiecałem więc odpisuję.Bylismy parę dni temu u kardiologa i ten stwierdził, że są to szmery niewinne i nie ma się co przejmowac, ale mamy przyjść na kontrolę za 4 m-ce.teraz możetrochę minej się martwimy, ale taka odpowiedź nas narazie satysfakcjonuje.Pozdrawiam Dragonowie ;) ;) ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka