Dodaj do ulubionych

LEFAX I SAB SIMPLEX- jak podawac??

IP: *.* 10.10.02, 09:40
kolezanka z niemiec wyslala mi krople sa w drodze wiem ze niektore z was uzywaly ich dla swych maluszkow prosze napiszcie jak je stosowac ile kropli ile razy dziennie czy prosto do dziubka czy rozrabiac czy przed czy po jedzeniu bardzo sie ciesze ze bede je miala slyszalam ze sa skuteczne a malemu nic nie pomaga pozdrawiamy mala i macius
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiazabiello Re: LEFAX I SAB SIMPLEX- jak podawac?? IP: *.* 10.10.02, 13:40
      Niestety już dokładnie nie pamiętam jakie było dawkowanie Lefaxu. Lefax ma dozownik w postaci pompki i o ile się nie mylę do butelki z pokarmem dodawałam ilość uzyskaną przez jedno naciśnięcie pompki. Pokarm odciągałam.
      • Gość: piola Re: LEFAX I SAB SIMPLEX- jak podawac?? IP: *.* 10.10.02, 14:54
        Sab Simplex należy podawać do każdego karmienia po 15 kropli. Ja podawałam mniej bo mały aż takich silnych kolek nie miał (ale niestety miałsmile). Po widocznej poprawie możesz stopniowo zmniejszać dawkę. Jeśli karmisz butlą to dodaj do butelki a jeśli piersią to nalej kropelki na łyżeczkę, odciągnij troszkę pokarmu, wymieszj z kropelkami i daj maluszkowi. Jedna ważna rzecz: jedna z dziewczyn na Forum napisała mi, że przez pierwsze parę dni (3-4) nie widziała poprawy, a wręcz było gorzej. Tak też się stało u mnie, ale po tych paru dniach .... Ech sama zobabaczysz! Samo złoto. A potem skusiłam się nawet na truskawki ze śmietaną i stopniowo zaczynałam jeśc coraz więcej rzeczy. Pozdrawiam i życzę cierpliwościOla

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka