Dodaj do ulubionych

INFANRIX-IPV+HIB -pilne

IP: *.* 19.10.02, 16:49
wlasnie kupilam ta szczepionke macius wczoraj skonczyl 6 tyg wiec lada chwila dostaniemy wezwanie na szczepienie tylko jestem zdezorientowana maly ma byc szczepiony na wzw dtp i hib a ta szczepionka posiada takze polio i nie wiem czy mozna szczepic nia teraz czy natepnym razem bo wtedy dochodzi tez polio w ulotce pisze ze niby juz od 2 miesiaca ?? prosze napiszcie czy podawalyscie ja swoim maluszkomw w 1 szczepieniu czy nastepnym pozdrawiam mala i macius
Obserwuj wątek
    • Gość: altro1 Re: INFANRIX-IPV+HIB -pilne IP: *.* 19.10.02, 22:38
      Cześć!Lekarz przepisując receptę na szczepionkę powinien Cię poinformować na co maluch będzie szczepiony. Z tego co ja pamiętam na drugie szczepienie (po 6 tyg.) kupuje się dwa opakowania, w jednym infanrix (szczepienie przeciwko błonicy, tężcowi i krztuścowi), a w drugim hiberix (przeciwko HIB). Szczepionka przeciwko polio jest później.aga
    • Gość: Guska Re: INFANRIX-IPV+HIB -pilne IP: *.* 20.10.02, 06:40
      Mala, z tego co wiem tę szczepionką będziesz szczepić synka dopiero później. Teraz powinnaś kupić sam Infarnix i Hiberix. Można je połączyć i maluszek będzie tylko raz kłuty. Polio dopiero po 6 tygodniach od tego szczepienia. Tak przynajmiej przypisał mi te szczepionki mój pediatra. Właśnie 29 października idziemy z Zuzanką z Infarnixem-IPV+Hib na "już drugie" szczepienie. Ale co kraj to obyczaj, więc najlepiej, żebyś porozmawiała z pediatrą.Pozdrawiam, Agniecha i mała Zuzanka
    • Gość: atunia Re: INFANRIX-IPV+HIB -pilne IP: *.* 20.10.02, 13:53
      Agatka była tym szczepiona i wszystko było ok. Pierwsze szczepienie było wprawdzie w 8 tygodniu, a nie w 6, ale "winowajcą" była za mała waga, nie przekroczyła 4 kilo i lekarka nie chciała szczepić.Ale najlepiej porozmawiaj z pediatrą :)PozdrawiamAtunia
    • Gość: Aszka Re: INFANRIX-IPV+HIB -pilne IP: *.* 20.10.02, 19:39
      Pamiętaj, żeby przy szczepionkach acelularnych trzymać się zawsze jednego producenta. Więc jak raz zaszczepisz infanrixem , to stosuj ją do końca. Tak jest podobno bezpieczniej i szczepionka właściwie zadziała. A szczepienie z polio nie jest napewno pierwsze, już nie pamiętam, ale chyba trzecie z kolei. Trzymaj ją po prostu, do czasu szczepienia w lodówce. Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka