Dodaj do ulubionych

Naczyniak jamisty

IP: *.* 30.10.02, 23:15
Moja mala Irenka urodzila sie z naczyniakiem na glowce. Najpierw byl on calkiem plaski, taka czerwona plamka. W chwili obecnej jest juz znacznie wiekszy i wypukly (Irenka skonczyla 3 miesiace). Czytalam, ze naczyniaki maja tendencje do znikania ok. 2 roku zycia. Po konsultacji z pediatra, pani doktor powiedziala "nie ruszac, obserwowac, czekac". Czy ktos z piszacych na forum mial kiedys do czynienia z naczyniakami? Czy faktycznie nie sa one grozne?
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszkaw Re: Naczyniak jamisty IP: *.* 31.10.02, 00:36
      Spróbuj przeszukać wcześniejsze posty temat "Naczyniak" w którym jedna z mam udzielała wyczerpujących informacji na ten temat i obiecała napisać kiedy w Polsce będzie specjalistyczny laser do usuwania tych zmian (narazie najlepiej robić to w Niemczech). Moja córeczka też ma naczyniaka jamistego na główce (chowa się juz pod włoskami, i płaskiego na policzku). Nam także kazali czekać do około drugiego roku życia, ale jak narazie z tego czekania to nic nie wynika. Jak Paulinka skończy dwa lata to mamy zgłosić się do lekarza w Prokocimiu i powiedzą nam co dalej. Z tego co wiem to jeżeli takie zmiany nie zagrażają zdrowiu to nie należy usuwać ich zbyt wcześnie bo zawsze jest nadzieja że znikną. Pozdrawiam
    • Gość: sabcia Re: Naczyniak jamisty IP: *.* 31.10.02, 09:45
      nie wiem, czy dobrze zrozumiałam Twój post - czy naczyniak się zmienia? Bo jesli tak - skontaktuj sie z lekarzem. To moze być coś zupełnie naturalnego - na przykład rośnie razem z dzieckiem. Moja córka ma duży naczyniak na plecach i lekarz zalecał jedynie - oprócz czekania oczywiście - kontakt w przypadku jakichkolwiek zmian.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka