08.12.06, 20:08
Witam,jestem mamą 3,5 letniego Piotrusia.Syn ma zespoł fallota,jest po operacji,mam pytanie Piotruś dosc mocno sie poci niezaleznie od tego czy jest zimno czy ciepłp,czasem nawet spiąc budzi sie mokry ,doszly nam też czeste krwotoki z nosa.Czy ktoś wie czy te stany mają zwiazek z wada serca.pozdrawiam anka
Obserwuj wątek
    • barbarajarzabek Re: fallot 08.12.06, 20:38
      witam, nie piszesz czy syn ma zakończoną korekcję wady, jednak niezależnie od
      tego powinnaś skonsultować się z kardiologiem ponieważ może otrzymywać zbyt dużą
      dawkę leków rozrzedzających krew(i dlatego te krwotoki z nosa) może być
      osłabiony i też dlatego może mieć krwotoki, a nadmierne pocenie się może być
      również powiązane z wadą serca. ja na twoim miejscu skonsultowałabym się z
      lekarzem,
      pozdrawiam i życzę spokoju i zdrówka.
      • ankagaw1 Re: fallot 08.12.06, 21:43
        Moj syn nie bierze żadnych leków,po wizycie w poradni kardiologicznej pani doktor powiedziała że nie ma czym sie marwić,że to nic nie normalnego.Jego wada jest nie do końca wyleczona została niedomykalność zastawki,przeciek w miejscu wszytej laty,izminiające sie ciśnienie wewnatrzkomorowe(chodzi o grandier).Być moze obejdzie sie bez drugiej operacji ale to trzeba obserwować.Byliśmy tez u laryngologa i nic w sumie nie dowiedziałam się, mówiono coś o słabym splocie naczyń.Ale nie daje mi to spokoju ,tak poza tym rozwija sie dobrze,może przesadzam ale ,mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze.troskliwa mama smile
        • gwiazdeczka69 Re: fallot 08.12.06, 22:32
          witam ja mam 20 lat i tetrallogie falotta w wakacje mialam 3 operacje (FONTANA)
          i wtedy jak bralam leki rozrzedzajace krew starszne mialam krwotoki z nosa(a
          nigdy mi sie to nie zdarzało) a po operacji sie bardzo pocilam -juz nawet w
          nocy nie mialam koszulek do przebierania sie bo praktycznie bylam cala zlana
          potem co godzine-ale to pewnie z oslabionego organizmu lub jakiegos leku-ale z
          tymi krwotokami z nosa to powinna Pani sie szybko skonsultowac z lekarzem.bo
          moi lekarze zawsze bardzo powaznie traktowali takie syptomy acha i jak
          odstawilam lek to krwawienia przeszly.
          • ankagaw1 Re: fallot 09.12.06, 15:39
            Witm,jak juz pisalam moj syn nie bierze leków,wiec to nie ma związku.
            pozdrawiam anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka