Dodaj do ulubionych

nocne budzenie

IP: *.* 04.11.02, 19:15
Nie wiem, czy piszę na odpowiednim forum, ale może to właśnie kłopot ze zdrowiem. Mój 8 - miesięczny synek od 2 tygodni często budzi się w nocy - nawet co 15 minut - i płacze. Jest najedzony, pokój wywietrzony i nawilżony, nie jest mu za ciepło ani za zimno. Synek szybko potem zasypia, ale z butelką z piciem w buzi. Do tej pory jadł w nocy jedną butlę z kaszką, teraz odmawia jedzenia aż do rana. Na skutek ciągłego niewyspania przeniśliśmy synka do małżeńskiego łóżka, ale niewiele to pomogło. Nie pomagają też herbatki uspokajające ani leki homeopatyczne na uspokojenie. Nie jest to też problem ząbkowania. Czy przyczyną mogą być sny? Synek raczej nie ma powodów do koszmarów, w dzień nie płacze, jest bardzo wesoły i roześmiany. Czy ktoś ma podobny problem? Proszę, poradźcie, co robić. DziękujęWiola mama Leszka
Obserwuj wątek
    • Gość: 1506 Re: nocne budzenie IP: *.* 04.11.02, 23:11
      Wiola!Mam dużo mniejsze dziecko, i nocne wstawanie to dla mnie normalka( Wojtek ma 6 m-cy). Pomyślałam sobie jednak, że przyczyną mogą być np. owsiki. Są dużo aktywniejsze w nocy, a to dość częsta przypadłość maluchów. Czy synek ma kontakt z innymi dziećmi? (żłobek, znajomi, itd.). Jeżeli nic nie pomoże spróbuj zrobić kompleksowe badania moczu, kału, krwi....Córcia znajomych także dużo płakała i okazało się ,że ma zakażenie dróg moczowych. Jeżeli badania będą prawidłowe będziesz spokojniejsza i będzie mozna wykluczyć przyczyny czysto zdrowotne. Ten wiek to bardzo intensywny okres poznawania świata, dzieciaczki są wprost bombardowane nowymi doznaniami, może mały ma mimo wszystko za dużo wrazeń? Może jakieś dziecięce lęki, obawy? Nie wiem jak twój synek usypia, może na dobrą godzinę przed snem trzeba go maksymalnie wyciszyć? Opowiedzieć sobie cały dzień, poukładać go, posłuchać relaksacyjnej muzyki, przeczytać pogodną, znaną już dziecku bajeczkę?Życzę przede wszystkim zdrowia synkowi, dużo cierpliwości Tobie, pozdrawiam Ania
    • Gość: KasiaR Re: nocne budzenie IP: *.* 05.11.02, 09:58
      Moja 7-miesięczna Córeczka też budzi się często w nocy. Najczęściej pomaga wtedy przystawienie Jej do piersi (tłumaczę sobie to tym, że po moim powrocie do pracy Natalia rekompensuje sobie w nocy brak cycusia), albo podanie herbatki. Ale nie zastanawiałam się, czy powodem mogą być sny. Natusia jest w ciągu dnia bardzo aktywna. Wprawdzie przed snem staram się ją maksymalnie wyciszyć, ale i tak budzi się kilka razy w nocy. Badania mamy wszystkie na bieżąco (krew i mocz ok). Być może niemowlaczki w tym wieku "tak mają"!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka