Dodaj do ulubionych

Nagła gorączka

IP: *.* 05.11.02, 21:01
Co może być powodem nagłej gorączki?Jasiek wstał po poobiednim spaniu z gorączką 39,4 C,rozpalone całe ciało,oprócz ręczek,nożek i policzków. Nie był marudny,humor Mu dopisywał tak samo jak apetyt. Nie jest przeziębiony.Nic nie zapowiadało aż tak wysokiej gorączki :( Nie jestem panikarą,podałam Calpol,ale gorączka spadła tylko na chwilę. Podczas kąpania aż trzęsło Go z zimna więc wszybko skończyliśmy mycie. Trzydniówkę już przechodził,więc to chyba nie to ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna72 Re: Nagła gorączka IP: *.* 05.11.02, 21:12
      Mnie przychodzi do głowy np. zapalenie dróg moczowych...Obym się myliła. Pozdrawiam, Anka
    • Gość: Kasieńka Re: Nagła gorączka IP: *.* 06.11.02, 08:44
      Powodów takiej gorączki może być mnóstwo. Gorączka świadczy o tym, że organizm dziecka walczy z jakąś infekcją. To może być zwykłe przeziębienie, zapalenie dróg moczowych, może coś zjadł, a może początek jakiejś choroby zakażnej typu świnka, czy różyczka.Moja córcia jak miała świnkę, to wściekała się w domu jeszcze bardziej niż jak jest zdrowa. W ogóle nie było po niej widać choroby.Myślę, że powinnaś poczekać jeszcze z jeden dzięń na wystąpienie dodatkowych obiawów ( wysypka, katar, itd), zbijając gorączkę, a potem udać się do pediatry.Pozdrawiam i życzę zdrówka,Kasia
    • Gość: Bożena Re: Nagła gorączka IP: *.* 06.11.02, 12:38
      Moja Marysia 2,9 m-cy w ubiegły czwartek dostała identycznej nagłej gorączki bardzo trudnej do zbicia. Nawet po pyralginie słabo obniżała się goraczka.Ponieważ Marysia jest "drgawkowa" od razu po nocy wezwałam lekarza i diagnoza "wirusowe zapalenie gardła". Obeszło sie bez antybiotyku, jesteśmy nadal w leczeniu. Od razu w ciągu dnia jak gorączka skakała powyżej 39 st. - chop do wanny. Tylko temperatura wody (i tego przestrzegałam) nie była niższa niż 2 st. od aktualnej temperatury ciała. W południe dziecko przesiedziało w wodzie 40 min. czuła sie tam naprawde lepiej i nie chciała wychodzić. Myśle, że szybka wizyta u lekarza jest konieczna. Nam przygoda zdarzyła się 1 listopada więc wezwałam prywatnie. Daj znać co się działo twojemu Jasiowi.Pozdrawiam ciepło Skrzynia
    • Gość: ez Re: Nagła gorączka IP: *.* 06.11.02, 13:41
      A czy poprzednio na pewno to była gorączka trzydniowa? Nieraz jest błędnie diagnozowana.
    • Gość: MOKO Re: Nagła gorączka IP: *.* 06.11.02, 18:34
      Hej mój mały ma takie objawy jak zaczyna mu sie angina.
      • Gość: guest Re: Nagła gorączka IP: *.* 06.11.02, 18:53
        a może poprostu ząbki ??? Własnie u mojej córci wychodzą 4-ki wczoraj miała temperaturę ok 40 C.Ania
    • Gość: Gosia1 Re: Nagła gorączka IP: *.* 06.11.02, 21:28
      Ja też stawiam na anginę. Moje dzieci przed anginą miały skok (gwałtowny) gorączki - do 40 stopni. Przez dwa dni żadnych innych objawów, myślałam, że zwariuję. I po tych dwóch dniach nagle spadek gorączki a na gardle "piękne" wykwity ropne. Nie martw się, idź do lekarza. I daj znać, co się dzieje, martwimy się tu wszystkie. Pozdrawiam Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka