Gość: Brenda IP: *.* 03.02.03, 11:28 z którego leci ropa. Miałyście do czynienia z czymś podobnym? Jak pomóc - lekarz zobaczy synka dopiero wieczorem.Pomóżcie mi proszę!Brenda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1506 Re: Czerwony i spuchnięty siusiak IP: *.* 03.02.03, 12:24 No oczywiście przede wszystkim lekarz! A do tego czasu myślę, że okład z rumianku byłby dobrym półśrodkiem. Ma działanie kojące i odkarzające, a ponieważ to ziółko to nie zaszkodzi.Pozdrawiam, alfa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronja Re: Czerwony i spuchnięty siusiak IP: *.* 05.02.03, 00:03 HejChciałam tylko dodać, iż trzeba troszkę uważać z tym rumiankiem, ponieważ może uczulać. Znam takie przypadki a ostrożności nigdy za wiele u maluszków.Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Czerwony i spuchnięty siusiak IP: *.* 03.02.03, 13:28 Jeżeli możesz pójść do apteki i kupić płyn Azucalen, to zrób to. To taki płyn pomagający przy stanach zapalnych. Dolewa sie to do wody i moczy (najlepiej kąpiel).Jeśli nie masz mozliwości zrób po prostu zwykłą kąpiel w mydlinach - niech maluszek posiedzi jakieś 15-20 minut w ciepłej kąpieli, może uda ci się odciągnąć napletek i przemyć dokładniej siusiaczka. A do lekarza idź koniecznie, bo najprawdopodobniej da maść z antybiotykiem (skoro jest ropa). Odpowiedz Link Zgłoś