Dodaj do ulubionych

Kiedy zacząć?????

IP: *.* 06.02.03, 22:27
Witam mamy chłopców.Mam pytanie do was .Mój synek ma 10 m-cy i nie wiem kiedy zacząć odciągać mu skórkę z siusiaka.Czy może jest za wczesnie.Naprawde nie wiem kiedy.Lekarz mówił że jeszcze nie teraz ale ja matka martwie się zawczasu.Tymbardziej ze kazdy lekarz mówi inaczej.czekam na odpowiedzi i pozdrawiam :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: ilka Re: Kiedy zacząć????? IP: *.* 07.02.03, 12:09
      Na temat siusiaków było już tutaj dużo... Poszuj przez wyszukiwarkę.Przede wszystkim znajdź lekarza któremu ufasz oraz zaufaj własnej intuicji. Wszystko też zależy od tego czy skórka schodzi czy jest mocno przyklejona do siusiaka. Jeśli odchodzi to siusiaczka należy myć codziennie. Ja nie odciagam (u Jeża wszystko jest sklejone), bo wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby i również nasza lekarka uważa podobnie. Stwierdziła, ze synek nie ma stulejki a na odklejenie jest czas do 3 roku życia. Taki stan jest zupełnie normalny dla małych chłopaczków, to po prostu fizjologia. Nie mamy żadnych zakażeń, nic się tam nie zbiera, więc czekamy...Ale wiele mam rozrywa skórkę i samodzielnie odkleja taki naletek, co jednak wydaje mi się lekką przesadą. Zabieg taki jeśli już - powinien być zrobiony przez fachowca.
    • Gość: Agnieszka.Z Re: Kiedy zacząć????? IP: *.* 07.02.03, 16:10
      zgadzam się 100% z poprzedniczką .nic dodać nic ująć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka