paluchy2 18.12.06, 20:07 czy ktos stawiał bańki 3 latkowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paluchy2 Re: BAŃKI 18.12.06, 20:31 czy to aż tak archaiczna metoda leczenia że nikt juz jej nie stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: BAŃKI 18.12.06, 20:41 Wręcz przeciwnie, było tu już mnóstwo o bańkach, spróbuj przez wyszukiwarkę. ja Ci nie pomogę więcej, bo u nas się tego nigdy nie stosowało. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakasia40 Re: BAŃKI 18.12.06, 20:56 ja stosuje bańki gumowe akupunkturowe stawiam je przy zapaleniu oskrzeli ale tylko gdy są zalecone przez lekarza używam 2 śrędnią i małą jak syn miał3 lata trzymałam około 5 minut na skórze polecam bo mogę je postawić sama do baniek jest dołączona instrukcja jak je stawiać Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta6 Re: BAŃKI 19.12.06, 09:03 tak stawialam juz dwa razy jednak te gumowe tzw chinskie poniewaz lepiej przylegaja i sie trzymaja skory dziecka w 1 dniu zapalenia plus i w ostatnim dniu zapalenia pluc. polecone przez dr pediatrę plus antybiotyk oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajka10 Re: BAŃKI 19.12.06, 15:44 Ostatnio postawiłam swojej 2,5 letniej córce bezogniowe. Bardzo sobie chwalę. Postawiłam najpierw z wielką obawą dwie, po dwóch dniach już 4 i po 3 dniach powtórzyłam 4. I muszę powiedzieć, że po tygodniu była zdrowa: kaszel i katar całkowicie minąl. A kaszlała tak mocno, że 2 godziny trwało zanim zasnęła wieczorem spokojnie. Trzy tygodnie wcześniej na taki sam stan zdrowia dostała antybiotyki, wcześniej rownież brala antybiotyki. Jestem teraz szczesliwa ze bez kuracji antybiotykowej sie obyło. Kupująć bańki bezogniowe dolaczona jest książeczka ze szczegółowym opisem gdzie stawiać banki jak itp. Jeszcze raz polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: BAŃKI 19.12.06, 18:31 stawialam czesto, a technicznie rzecz ujmujac to ja ja trzymalam przytulona a tata stawial, potem przykrywal nas kocem i 5 minut lezenia, byle nie za mocno, bo skora delikatna i ma mala podsciolke tluszczowa Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: BAŃKI 20.12.06, 02:48 Stawiałam półroczniakowi 4 sztuki, półtoraroczniakowi również 4 sztuki, dwuipółlatkowi 6 sztuk [szklanych]. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: BAŃKI 20.12.06, 09:53 Dziecku bańki można postawić tylko po konsultacji z lekarzem. Ja też uważam że znakomicie nieraz pomagają, ale lekarz ostrzegła mnie, że nie zawsze można je4 stawiać, można spowodować skurcz oskrzeli i bardzo ostry atak duszności. Tego się trzymam, stawiałam kilka razy, bezogniowe i polecam. Do kupienia w aptece, są dość drogie, kilka lat temu za 12 zapłaciłam 90zł. Odpowiedz Link Zgłoś