18.12.06, 20:07
czy ktos stawiał bańki 3 latkowi?
Obserwuj wątek
    • paluchy2 Re: BAŃKI 18.12.06, 20:31
      czy to aż tak archaiczna metoda leczenia że nikt juz jej nie stosuje?
      • magdamroziuk Re: BAŃKI 18.12.06, 20:41
        Wręcz przeciwnie, było tu już mnóstwo o bańkach, spróbuj przez wyszukiwarkę. ja
        Ci nie pomogę więcej, bo u nas się tego nigdy nie stosowało.
      • mamakasia40 Re: BAŃKI 18.12.06, 20:56
        ja stosuje bańki gumowe akupunkturowe stawiam je przy zapaleniu oskrzeli ale
        tylko gdy są zalecone przez lekarza używam 2 śrędnią i małą jak syn miał3 lata
        trzymałam około 5 minut na skórze polecam bo mogę je postawić sama do baniek
        jest dołączona instrukcja jak je stawiać
    • annamarta6 Re: BAŃKI 19.12.06, 09:03
      tak stawialam juz dwa razy
      jednak te gumowe tzw chinskie poniewaz lepiej przylegaja i sie trzymaja skory
      dziecka
      w 1 dniu zapalenia plus i w ostatnim dniu zapalenia pluc. polecone przez dr
      pediatrę plus antybiotyk oczywiscie.
    • mikolajka10 Re: BAŃKI 19.12.06, 15:44
      Ostatnio postawiłam swojej 2,5 letniej córce bezogniowe. Bardzo sobie chwalę.
      Postawiłam najpierw z wielką obawą dwie, po dwóch dniach już 4 i po 3 dniach
      powtórzyłam 4. I muszę powiedzieć, że po tygodniu była zdrowa: kaszel i katar
      całkowicie minąl. A kaszlała tak mocno, że 2 godziny trwało zanim zasnęła
      wieczorem spokojnie. Trzy tygodnie wcześniej na taki sam stan zdrowia dostała
      antybiotyki, wcześniej rownież brala antybiotyki. Jestem teraz szczesliwa ze
      bez kuracji antybiotykowej sie obyło.
      Kupująć bańki bezogniowe dolaczona jest książeczka ze szczegółowym opisem gdzie
      stawiać banki jak itp.
      Jeszcze raz polecam.

• miruka Re: BAŃKI 19.12.06, 18:31
        stawialam czesto, a technicznie rzecz ujmujac to ja ja trzymalam przytulona a
        tata stawial, potem przykrywal nas kocem i 5 minut lezenia,
        byle nie za mocno, bo skora delikatna i ma mala podsciolke tluszczowa
    • figrut Re: BAŃKI 20.12.06, 02:48
      Stawiałam półroczniakowi 4 sztuki, półtoraroczniakowi również 4 sztuki,
      dwuipółlatkowi 6 sztuk [szklanych].
    • paulaula Re: BAŃKI 20.12.06, 09:53
      Dziecku bańki można postawić tylko po konsultacji z lekarzem. Ja też uważam że
      znakomicie nieraz pomagają, ale lekarz ostrzegła mnie, że nie zawsze można je4
      stawiać, można spowodować skurcz oskrzeli i bardzo ostry atak duszności. Tego
      się trzymam, stawiałam kilka razy, bezogniowe i polecam. Do kupienia w aptece,
      są dość drogie, kilka lat temu za 12 zapłaciłam 90zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka