Dodaj do ulubionych

Dziurka w uchu

IP: *.* 28.02.03, 13:45
Chodzi o dziurkę od kolczyka - uszy mam przekłute od 10 lat. Ostatnio załozyłam wkręty dołączone do jakiejś gazety kobiecej - niewielkie, więc nie zdejmowałam ich na noc. Przedwczoraj zdjęłam, bo mi się znudziły, i okazało się, że jedna z dziurek jest bardzo zaczerwieniona a tuż obok niej można wyczuc palcami jakby twardą grudkę. Ani boli, ani opuchnięte, tylko to zaczerwnienienie (po dwóch dniach już mniejsze) i lekkie uczucie dyskomfortu po tym, jak sobie obmacuję ucho.Dodam może, że nigdy wcześniej nie miałam żadnych problemów z tymi dziurkami (nawet po samym przebijaniu, a dokonała tego koleżanka w warunkach raczej niesterylnych)Macie jakiś hipotezy, co mi się tam mogło zrobić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aluc Re: Dziurka w uchu IP: *.* 28.02.03, 13:57
      uczulenie na nikiel albo inne świństwo w stopieuczulenie na towot, jakim to pokryli przed dystrybucją, albo coś innego, co siedziało na kolczykachalbo po prostu skaleczyłaś się przy zakładaniu i przez noc zrobiło ci się coś w rodzaju zastrzału (od tego towotu albo innego świństwa)dezynfekowałaś je przed założeniem?a bobas przypadkiem nie pociągnął za ucho? Maksio naderwał mi swego czasu ze dwie dziurki i miałam podobne uczucie
      • Gość: ilka Re: Dziurka w uchu IP: *.* 28.02.03, 14:25
        podpisuję się pod postem Aluc...Ja mam bardzo często takie grudki w dziurkach. Mogę nosić tylko złote kolczyki, a srebrne o wysokiej próbie - im więcej domieszek, tym uszy mam w gorszym stanie. Przed założeniem jakichkolwiek kolczyków zawsze je dezynfekuję spirytusem.
      • Gość: Mika_P Re: Dziurka w uchu IP: *.* 01.03.03, 01:00
        mama Maksa napisała/ł:> uczulenie na nikiel albo inne świństwo w stopie> uczulenie na towot, jakim to pokryli przed dystrybucją, albo coś innego, co siedziało na kolczykachMoże być... ale dlaczego tylko jedno ucho ?> > albo po prostu skaleczyłaś się przy zakładaniu i przez noc zrobiło ci się coś w rodzaju zastrzału (od tego towotu albo innego świństwa)Chyba nie... bo to było kilka dni, a nie jedna noc> > dezynfekowałaś je przed założeniem?Nie, a tak się robi ? ;) Serio, nigdy nie użyłam spirytusu na kolczyk, poza tym pierwszym do przekłucia, a i to byl w postaci dezodorantu. Byłam przekonana, że skoro rana po przekłuwaniu jest zabliźniona, to nie trzeba juz zadnych specjalnych dbałości.> a bobas przypadkiem nie pociągnął za ucho? Nie :) Poza tym, ja nie mam bobasa, tylko duże dziecko. Prawie pięcioletnie.Nieważne teraz, bo mam nowy problem - w pracy miętosiłam to ucho i w końcu polała się krew, ze środka dziurki, ale mam wrażenie, że własnie z tej grudki z boku. Ale to tylko wrażenie. Nie zarosnie mi ten otworek ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka