Dodaj do ulubionych

TZW:ZACHODZENIE sie dziecka

IP: *.* 03.03.03, 22:44
Moje kochane mamusie bardzo was prosze co wiecie o zachodzeniu sie dzieci .Czy slyszalayscie zcy to grozne,czy sa tego jakies konsekwencje??Bardzo prosze o odpowiedz bo jestem zalamana.Moja 2miesieczna coreczka ma cos takiego ze jak placze to jej brakuje powietrza i musze jej dmuchac zeby bylo ok.Dzisiaj to bylo tak strasznie ze nawet takie dmuchanie nie pomagalo dopiero mocne dmuchniecie prawie ze prosto w usta (jak w sztucznym oddychaniu)Lekarka powiedzial ze to minie i zeby sie z tym obyc ,ale same wiecie jak to jest umieram ze strachu co moze sie stac.Bardzo prosze o odpowiedz.Mam nadzieje ze pozytywna.Z gory dziekuje i pozdrawiam.Ula
Obserwuj wątek
    • Gość: ATAX Re: TZW:ZACHODZENIE sie dziecka IP: *.* 04.03.03, 10:51
      Ja tez umierałam ze strachu, potem się przyzwyczaiłam, a potem synkowi przeszło. Zaczęło się jak miał ok 2 miesięcy, wtedy zaniósł sie po raz pierwszy i to tak, ze przez dobre 10 sekund nie oddychał. Koleżanka, która przez to wcześniej przechodziła, a raczej jej syn przechodził, uspokoiła mnie, że nic się nie dzieje. Lekarz to potwierdził. Pokazała, co robić i u nas najlepiej sprawdzało się dmuchanie w twarz. Potem dmuchałam jak tylko widziałam, że zaraz się zaniesie i pomagało. Teraz synek ma 3 lata i już dawno się nie zanosi.Neurolog stwierdził, że to cecha wielu dzieci, szczególnie tych bardzo wrażliwych i przy tym należy zachowywać spokój. Niektóre dzieci tracą przy tym przytomność i podobno to też nic strasznego. Mój synek na szczęście przytomności nie tracił, bo wtedy chyba trudniej byłoby mi wypracować sobie spokojną reakcję.Ale uwierz, wiele dzieci się znosi i z wiekiem to mija.PozdrawiamATA
      • Gość: be@t@ Re: TZW:ZACHODZENIE sie dziecka IP: *.* 04.03.03, 16:04
        dokąd nie traci przytomności... proszę się nie martić. tak pocieszał mnie pediatra naszego syne. szymon ma 2 latkai wyrósł z tego. też dmuchałam w usta - pomagało.pozdrawaim beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka