ptysiek5 10.01.07, 15:39 czy ktoś zna ten lek, mam nadzieję że nazwę zapamiętałam prawidłowo. Wczoraj na wizycie lekarka zaproponowała ten lek mojemu dziecku, niestety nigdzie nie mogę znależć informacji na ten temat. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilelito Re: IPOREL 15.01.07, 21:40 Nazwa brzmi: Iporel. To alfa-mimetyk (preparat klonidyny). Stosowany u dzieci z współwystępującymi tikami i nasiloną agresją. Skuteczność ok. 40% Nie może być odstawiony nagle! Jeśli lek został zapisany na ADHD, to nie jest to lek, który należałoby zastosować na początku.Pierwotnie powiinno się zalecić: Concertę lub Stratterę (dwa jedyne leki na ADHD w Polsce) - niestty oba są b. drogie, bo kosztują odpowiednio ok. 300 i 500 zł. Teoretycznie Iporel należałoby zastosować dopiero gdy powyższe dwa leki nie pomogą. To tyle co mogę powiedzieć ogólnei, nie znając przypadku. Nie wiemy co lekarz mial na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
ilelito link do farmakoterapii w ADHD i pozostałych metoda 15.01.07, 21:42 www.ptadhd.pl/terapia_mp.html Pozdrawiam Ilona Lelito Polskie Towarzystwo ADHD www.ptadhd.pl Odpowiedz Link Zgłoś