iwonak3 09.04.03, 12:41 cześć. jestem z wami po raz pierwszy. mamą zostanę dopiero na prełomie lipca i sierpnia. szukam informacji na temat monitora oddechu. czy zdaje egzamin? może ktoś ma zbędny i mógłby mi odsprzeadać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lula11 Re: akcesoria 09.04.03, 16:14 Droga prsyszła mamo, kiedy byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem też o tym myślałam. Bałam się nagłej śmierci łóżeczkowej, ale kiedy urodziłam lekarz pediatra przekonał mnie ,że ten zakup jest niepotrzebny, wystarczy spełnić kilka warunków dotyczących bezpieczeństwa:-nie kłaść dziecka do snu na brzuszku, -nie przykrywać grubą kołderką, - wietrzyć pokój w którym śpi dziecko, - a łóżeczko najlepiej żeby stało w pokoju rodziców.Zyczę wszystkiego dobrego. Mama 2,7 letniej Oli i 0,6 miesięcznej Julci. Odpowiedz Link Zgłoś
k1w0 Re: akcesoria 12.04.03, 20:29 Ja miałam monitor oddechu i uważam, że jest to świetne urządzenie... zwłaszcza dla rodziców, którzy zdają sobie sprawę z zagrożenia SIDS. Nie miałam go przez pierwsze dwa miesiące życia mojej córki i uważam, że to były najgorsze dwa miesiące w moim życiu. Nikt nie jest w stanie przewidzieć momentu tragedii... A żaden lekarz, który wie cokolwiek więcej na temat SIDS, nie powie z pełną odpowiedzialnością, że wystarczy tylko nie kłaść na brzuchu, nie stosować poduszek itp. i na pewno nie dojdzie do bezdechu-bo to po prostu nieprawda. Największe "głowy" światowej medycyny nie znają przyczyny śmierci łóżeczkowej, a dopóki tak jest możemy jedynie sami sobie dać szansę reakcji (uratowania dziecka), a to właśnie daje monitor oddechu... Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś