Dodaj do ulubionych

poci się główka

30.01.07, 18:24
Mojej 8 -miesięcznej Dotce bardzo poci sie główka podczas spania. W nocy musze
jej nieraz odwrócic podusię na druga stronę zeby nie spała na mokrej. Co to
może być? Nadmiar czy brak witaminy D3?
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: poci się główka 30.01.07, 18:45
      niekoniecznie - np moja córka ma ma "taką urodę"
      Zrób badania
      • mamucha27 Re: poci się główka 30.01.07, 18:50
        mój tak się poci jak ma pościel flanelową dlatego rzadko ją zakładam.
        • megii77 Re: poci się główka 30.01.07, 19:35
          witam

nie chcę Cię straszyć ale radzę zwrócić się z tym do pediatry, pocenie główki
          może mieć związek z wit.D lub z niedoborem żelaza czyli anemią. lekarz zleci
          badania krwi. pozdrawiam
    • sonix73 Re: poci się główka 30.01.07, 23:21
      popieram- czasem jest to objaw niedoboru witaminy D- sprawdź to!
    • ziemianin_pl Re: poci się główka 31.01.07, 01:45
      nie przesadzajcie, od razu jakis hardcore. dziecko poprostu jest przegrzane. moja corcia spi pod polarowym kocem, takim ciut grubszym w normalnych spiochach w pokoju gdzie jest 19 stopni. nigdy jeszcze nie zaobserwowalem u niej objawow wychlodzenia, raczej jej zawsze cieplo. Nie miala od urodzenia tj 13 miesiecy nawet kataru. Jaka masz posciel i ile stopni w jej sypialni?
    • elming Re: poci się główka 02.02.07, 09:53
      Witam.
      Zgadzam się. Moim zdaniem twojej niuni jest za ciepło. Gdyby to był brak
      witaminy D3 to miała by również spocone rączki i nóżki pod palcami przez cały
      czas w dzień i w nocy. U nas temperatura w pokoju do spania wynosi 18 stopni,
      przykrywamy się co prawda kołderką ale zaraz się odkopujemy. Mam pytanie, do
      kiedy zakłada dziecku skarpetki na nogi do spania. Czy dziecko 8 miesięczne może
      spac z gołymi nogami bo moja tak śpi od trzech dni i jest b. zadowolona. Pozdrawiam.
    • agamaya Re: poci się główka 25.03.07, 22:27
      CZeść, właśnie twój problem jest powodem ,ze weszlam na tę stronę.
      Moja MAja też sie strasznie poci w nocy i nie jest to zwykłe pocenie od
      prezgrzania, jak twierdzą niektórzy! Czasem muszę ją przebierać, kładę ręcznik
      na poduszce, juz nie wiem co mam robić...Rzeczywiście Maja ma anemię, moze to
      jest powód, witaminy D bierze bardzo mało 1 krople dziennie, gdyz urodziła sie
      prawie bez ciemiączka i lekarka stwierdziła ze niepotrzeba wiecej. Natomiast
      oprócz pocenia ma straszny kaszel wieczorem, az sie dusi i w ncoy niespokojnie
      spi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka