Dodaj do ulubionych

Znam problem!

IP: *.* 08.05.01, 21:41
Znam problem!Moja szesnastoletnia córka zachorowała na "typową infekcję" z wysoką temperaturą, bólem gardła, ogólnym osłabieniem i zmęczeniem. Pani doktor zaleciła zażywanie antybiotyku Duomox (z grupy penicylin). Po tygodniowej kuracji antybiotykiem wysoka temperatura nie ustępowała, za to pojawił się obrzęk twarzy, powiek i wysypka początkowo na twarzy a potem już na całym ciele. Nadal utrzymywała się podejrzanie wysoka temperatura. Piszę tak, gdyż bardzo niepokoiłam się tym objawem, ponieważ moja córka rzadko miewa podwyższoną temperaturę, nawet przy poważnych schorzeniach.Mononukleozę rozpoznała pani doktor w szpitalu, jednocześnie zlecając leczenie na oddziale. Zastosowano inne leczenie i córka czuje się już znacznie lepiej. Być może wkrótce wróci zdrowa do domu. Wiem, że tego co napisałam nie przeczyta z pewnością profilaktycznie nikt, kto ma zdrowe dzieci, ale na wszelki wypadek gdyby tak sie stało chciałam zaapelować do wszystkich rodziców: uczcie Wasze dzieci, aby nie ugryzały na spółkę z kolegami jednej kanapki i nie piły z jednej butelki, co jest niestety tak popularne wśród dzieci i młodzieży.Mononukleoza nie jest co prawda taka straszna ale lepiej na nią jednak nie chorować!
Obserwuj wątek
    • welwet22 Re: Znam problem! 15.10.13, 17:58
      Zwłaszcza, że powikłania są rzadkie, ale nieprzyjemne - www.mononukleoza.net.pl/powiklania.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka