baska02 14.02.07, 12:44 dziewczyny poratcie moja corka ma 1, 7 mies od wczoraj zaczela wymiotowac nic nieje niechce nawet pic a co wypije odrazu zwymiotuje ale niema rozwolnienia czy trzeba isc do lekarza poradcie co mam zrobic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: wymioty 14.02.07, 12:48 idź do lekarza w międzyczasie może podać krople www.leczsiezdrowo.pl/pl/kobieta/twoj_problem/wymioty/pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: wymioty 14.02.07, 14:25 www.heel.pl/index/ofirmie/leki_firmy_heel/vomitusheel/ lepiej czopki jak nie ma biegunki Odpowiedz Link Zgłoś
anna_744 Re: wymioty 14.02.07, 14:53 Bardzo dobre są krople, skoro niechce jeść nie namawiaj jej do tego ale koniecznie powinna pić najlepiej podawać jej picie łyżeczką bardzo często w małych ilościach.Jeśli nie będzie piła a wymioty utrzymają się zgłoście się do pediatry(uwaga na odwodnienie) Odpowiedz Link Zgłoś
bxlbeti Re: wymioty 14.02.07, 15:27 ja mieszkam w Belgii i tu są dostepne czopki o nazwie Motilium firmy Janssen- Cilag.podaje sie 1 dziennie i od razu widac poprawę.Nie wiem,niestety,czy sa dostepne w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: wymioty 14.02.07, 15:39 www.przychodnia.pl/el/leki.php3?s=3&d=e&p1=0&lek=1466 dostępne, tylko tak jak loperamid nie leczy biegunki, tylko likwiduje objaw, co nie zawsze jest korzystne, bo organiz przez to uuwa coś z organizmu co mu przeszkadza normalnie funkcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
baska02 Re: wymioty 15.02.07, 10:17 bylam wczoraj u lekarza przepisal czopki i dal skierowanie do szpitala jak sie nie poprawi ale niema zadnej poprawy niewiem czy jechac do szpitala czy jeszcze poczekac ma nadal wymioty Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: wymioty 15.02.07, 10:20 jakie bierze leki w tej chwili ? pije często ? ma gorączkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
baska02 Re: wymioty 15.02.07, 10:29 dostala czopki vomitusheel hipp ors 200 plyn ale niechce go wogule pic goraczke ma 37 ,2 pije troszke co wypije zwymiotuje czesto spi moje gg 9834453 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaok3 Re: wymioty 15.02.07, 12:10 Mój 6 miesięczny synek przechodził to samo, musisz bardzo uważać aby się nie odwodnił. Ja podawałam mu gastrolit i wodę z glukozą co 5 minut po troszeczku (jak nie chciał pić to nabierałam płyn do strzykawki i dosłownie po centymetrze albo po pół wstrzykiwałam mu do buzi)W przypadku mojego synka te czopki o których pisałaś pomogły, podawałam mu jeszcze Smekte.Obserwuj dziecko i w razie wątpliwości zgłoś się do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
mmc3 Re: wymioty 15.02.07, 14:42 ja na twoim miejscu pojechałabym z dzieckiem do szpitala. Uważaj na odwodnienie u małych dzieci jest niebezpieczne. Jednym z objawów odwodnienia jest oddech o zapachu acetonu. Życzę zdrowia Magda Odpowiedz Link Zgłoś