Dodaj do ulubionych

Debridat- czy daje efekt

06.03.07, 08:44
Od wczoraj daje dziecku Debridat czy któraś z mam to podawała i czy pomogło.
Lek jest dla 2,5 rocznego dziecka.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Debridat- czy daje efekt 06.03.07, 09:08
      czy daje efekt ?
      debridat stosuje się na różne dolegliwości
      • iwonakrzem Re: Debridat- czy daje efekt 06.03.07, 09:54
        mój synek ma problemy ze zrobieniem kupy tzn nie jest to zatwardzenie tylko
        wstrzymuje i nie może jej wypchnąć kiedy chce mu się kupkę bo mówi że go boli i
        to na poprawienie poślizgu w jelitach dostał debridat. mam nadzieje że to ułatwi
        mu robienie kupki
        • mama.mikolaja Re: Debridat- czy daje efekt 06.03.07, 10:05
          U nas u wówczas trzylatka tylko to tak naprawde pomogło. powodzenia smile
        • olamortel Re: Debridat- czy daje efekt 06.03.07, 11:06
          moja córeczka co prawda brala debridat mając 3 m-ce i po jednej butelce było juz
          super
          tez nie mogla zrobic kupy, tzn robila raz na 5-7 dni, potem wyprozniala sie
          codziennie, do dzis nie ma zadnych klopotow
    • bea-ta Re: Debridat 06.03.07, 11:54
      jest lekiem pobudzającym zwolniona prace jelit i spowalniającym przyspieszoną
      prace jelit, a także działa rozkurczowo, a tym samym p/bólowo. W leczeniu zaparc
      sie nie nada o ile zaparcia nie sa na tle kurczowej. Skupiłabym się na
      laktulozie, diecie i eliminacji zaparć u dziecka. Niestety dzieci w tym wieku sa
      bardzo wrazliwe, umieja kontrolowac swoje zwieracze i przy choćby 1 zaparciu
      dającym ból, zapamietuja sytuacje i aby jej uniknąc wstrzymuja kupe. Zazwyczaj
      zaparcia ujawniające się w tym wieku sa o podlożu psychologicznym niz
      organicznym ew. zła dieta. Dziecko mające wady anatomiczne, zab. funkcjonalen
      mialoby problemy z wypróznieniami od maleńkości.
      Zajrzyj tu i zastosuj sie, bedzie to lepsze niż debridatwinkTraktowany jako lek
      cud na wszytskosmileNa ulewanie także, choc może pogłebiac je, bo daje zwiotczenie
      przew. pok, podobnie może tez w przypadku zaparc je nasilać- u syna tak było.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=58426283&a=58460256
    • bea-ta Re: Debridat- czy daje efekt 06.03.07, 11:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=58426283&a=58477896
      Zapamietaj jedną rzecz- najłatwiej dzieciom sie wypróznic zaraz po jedzeniu.
      Dzieje się tak dlatego, że jak maluch zaczyna jeśc pierwsze kęsy posiłku to na
      drodze odruchowej pobudza sie perystaltyka jelit i wtedy moga odchodzić gazy,
      przesuwają się masy kalowe w jelitach i jak zaraz po jedzeniu posadzisz smyka na
      nocnik/kibelek łatwiej mu bedzie sie wypróznić. Dzieci sa tez czułe na punkcie
      intymności- to tez ułatwia wypróznianie- mój mały zawsze zyczy sobie zamknietych
      drzwi w łazience. Niestety tez przerabviałam w wieku 2 lat trudnosci z
      wypróznianiemsadB.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka