Dodaj do ulubionych

gorączka i nic więcej!

07.03.07, 09:50
Od wczoraj moja 2,5-roczna córeczka ma gorączkę 38-39 i żadnych innych
objawów. Czy to jakiś nowy wirus? Na razie podaję L52, Oscillococinnum,
wapno, witaminę C i przeciwgorączkowo Ibufen. Wydaje mi się, że ma lekko
zaczerwienione gardło, ale nie narzeka że ją boli. Czy przy homeopatii można
psikać Tantum Verde? Jeśli nie to co innego na gardło? Lekarka każe obserwować
Obserwuj wątek
    • kiki1975 Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 09:52
      Acha i jeszcze jedno. Czy, gdyby jakimś cudem okazało się jutro, że już jej nic
      nie jest, to czy puścić ją do przedszkola? Czy lepiej zostawić w domu?
      • 5_monika Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 09:55
        odpiszę na pocztę
        • kiki1975 Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 09:58
          Bardzo dziękuję, będę czekać. Pozdrawiam!
        • magdak75 Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 09:59
          moj niespełno 5 letni synek miał w zesżłym tygdoniu coś takiego, wysoka
          gorączka ktora cieżko zbić i nic wiecej, przeszło po 5 dniach. Ponoć taki wirus.
          Pozdrawiam
          MagdaK75
    • aga_szczepaniak11 Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 10:11
      Przede wszystkim trzeba obserwować dziecko, jeżeli gorączka po 3-4 dniach nie
      ustąpi albo dołączą inne niepokojące objawy np. kaszel, biegunka trzeba
      skonsultować się z lekarzem. Może top być albo początek jakiejś infekcji
      wirusowej, jeżeli gorączka po dwóch, trzech dniach ustąpi oznaczać to będzie, ze
      organizm sam na początku ją zwalczył, może to być gorączka trzydniowa, jeżeli
      dziecko nie przechodziło tej infekcji. Grunt to nie wpadać w panikę i
      obserwować. pozdrawiam
      • kiki1975 Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 10:38
        Trzydniówka odpada, bo już ją przechodziliśmy. Jestem załamana, bo tydzień temu
        wróciła do przedszkola po dwutygodniowej przerwie (zapalenie oskrzeli), a teraz
        znowu przerwa. A to nasze początki przedszkola, chodzi od lutego i takie
        przerwy są najgorsze. Co się już przyzwyczai, to znowu przerwa i od początku
        płacz. Płakać mi się chce.
        • dorka.3 Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 11:03
          nie ty jedna, większość mam przedszkolaków przez to przechodzi, ja też, synek
          pierwsze pół roku chodził w kratkę, tydzień w domu, tydzień w przedszkolu, ja z
          rozpaczy myślałąm, że zwariuję, płakałam a jakże, teraz jest już lepiej, ale
          rozumiem Cię doskonale. U nas na czerwone gardło super pomaga Orofar w sprayu,
          mój często tak chorował, czerwone gardło i gorączka.
          • kiki1975 Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 11:09
            Wielkie dzięki za słowa pocieszenia. Wczoraj już ryczałam jak bóbr z
            bezsilności, że znowu coś. Zanim moje dziecko poszło do przedszkola, bardzo
            rzadko chorowało. Teraz mam wyrzuty sumienia, że w ogóle ją zapisałam. Ale nie
            chcę zrezygnować, bo widzę, że ma ono na nią pozytywny wpływ. I ona też się
            zaczyna wspaniale tam bawić.
        • aga_szczepaniak11 Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 16:12
          Niestety jak dziecko chodzi do przedszkola to nie da się uniknąć częstych
          przeziębień, ale podobno każda choroba w pewien sposób uodparnia i ta myśl jest
          napewno pocieszająca. Korzystam z porad lekarza, który w ostateczności
          przepisuje antybiotyki a stawia przede wszystkim na uodparnianie w postaci dużej
          ilości witaminy C (cytryna, aronia, pietruszka), woda z miodem i cytryną, syrop
          z cebuli (nawet profilaktycznie), czosnek. Oczywiście nie unikając też typowych
          leków przy przeziębieniu. I rzeczywiście to się sprawdza, moje dzieci nie
          chorują często a ewentualne przeziębienia przebiegają łagodniej. Ważna jest
          również odpowiednia dieta.
          pozdrawiam Aga
    • paulaula Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 13:23
      Zawsze, gdy pojawia się goraczka bez żadnych innych objawów należy zrobić
      ogólne badanie moczu, nawet samemu bez skierowania, kosztuje 6zł. Choroby dróg
      moczowych sa bardzo podstępne. Z doświadczenia polecam wszystkim mamom. Nie
      majątek, a bardzo może pomóc.
      • mysz56 Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 13:33
        koniecznie badanie og moczu,często inf ukm pzebiegają z samą gorączką!
    • kaor Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 14:36
      U mojego Kuby było to samo. Jeden dzień gorączki i nic oprócz tego. Lekarka
      powiedziała ze to typowa wirusówka.Nie miał ani kaszlu ani kataru....Sama nie
      wiem co to moglo być. Dzisiaj jest osłabiony temperatura jakas taka niska..36st.
      Pozdrawiam Kasia i Kuba 3,8 latek
    • chiqita7 Re: gorączka i nic więcej! 07.03.07, 17:05
      Mój 1-roczny synek, wczoraj wieczorem miał temperature 37,6, dzis rano
      wszystko dobrze temperatura 36,6, a już po południu 39! Byłam u lekarza, ale
      nic nie widac i nie słychac. Ja i maż jestesmy przeziebieni, ale nie mamy
      temperatury. Tak wiec prawdopodobne synek złapał wirusa od nas. Teraz podaję mu
      nurofen i viburcol. Mam nadzieje ze szybko uda mi sie zbic ta temperature.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka