sopia 16.03.07, 21:03 Mój synek ma skonczone 5 miesięcy od jakiegos czasu leząc czy to bawiąc sie czy nie kręci głowką w jedną i drugą stronę przez pare sekund.Czy wiecie co to moze byc?czy ja juz poprostu sie doszukuje?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzka771 Re: kręci główką 17.03.07, 23:44 Czy wiecie co to moze byc? Zainteresowanie otoczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
sopia Re: kręci główką 18.03.07, 21:07 no chyba umiem rozpoznać zainteresowanie otoczeniem a szybie i nerwowe kręcenie głowką.Twoja opinia nie jest zbyt lotna.. Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia30 Re: kręci główką 18.03.07, 21:40 Sopia, na 80% to objaw niedoboru witaminy D. My wciąż mamy problem z tą witaminą i dwa razy już zdarzyło się, że jak nie dawałam parę dni, to mała kręciła główką. Po podaniu przestawała. Znowuż jak długo jej podaję tę witaminę to robi sięniespokojna, ale to już inna historia. Napisz, jak ustalisz, może to nam trochę pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
sopia Re: kręci główką 20.03.07, 13:51 będę się wybierała z małym do lekarza na szczepienie to zapytam się o to kręcenie głowką to ci napisze.W czym podajesz witamine d?jakie kropelki?? Odpowiedz Link Zgłoś
emilka_9 Re: kręci główką 20.03.07, 14:27 Ja też mam taki problem, kręci główka tak, jakby zaprzeczał, prawda? Witaminę D3 podaje tylko 2 x w tygodniu, bo takie jest zalecenie poradni metabolicznej, pod opieką której synek się znajduje, boję się samowolnie zwiększać dawkę. Pytałam dwóch pediatrów, ale nie umieli mi powiedzieć jaka jest przyczyna tego "zaprzeczania", mały miał badane uszka itp, jeden lekarz w końcu zawyrokował, ze może swędzi go główka i próbuje się w ten sposób podrapać. Synek ma teraz 7,5 miesiąc problem trwa od około miesiąca. Daj znać, co Tobie lekarz powiedział, może trafisz na kogoś, kto będzie umiał rozwiać wątpliwości, to i ja skorzystam... Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia30 Re: kręci główką 20.03.07, 20:53 Daję 1 tabletkę Vigantoletten (500jednostek D3) podobno jest lepiej tolerowane. A poci się dzieciaczkowi główka? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka771 sopia 20.03.07, 19:18 sopia napisała: no chyba umiem rozpoznać zainteresowanie otoczeniem a szybie i nerwowe kręcenie głowką A czy w pierwszym wątku napisałaś, że szybko i nerwowo kręci głową? Nie. Więc o co pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
tusia00 moj tez kreci.. 20.03.07, 23:22 Witaj moj synus ma 7 miesiecy i tez tak od jakiegos czasu kreci glowka witamine D3 podaje codziennie po 2 kropelki Zastanawia mnie to jego krecenie glowka ale nierobilam z tego problemu choc teraz przy nastepnej wizycie zapytyam pediatre.Twoj kreci moj kreci inne tez kreca wydaje mi sie ze to niejest oznaka jakiejs choroby Pozdrawiam www.bartus2006.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ren2007 Re: moj tez kreci.. 21.03.07, 22:53 Mały kręcił głową w wieku 8-10 miesięcy. Nikt mądrego nic nie wymyślił aż sam przestał. A ile teorii było , ho! ho! Teraz ma 6 lat i zdrowo bryka. I już nie kręci Odpowiedz Link Zgłoś
alergenzb Re: moj tez kreci.. 24.03.07, 20:55 ren2007 napisała: > Mały kręcił głową w wieku 8-10 miesięcy. Nikt mądrego nic nie wymyślił aż sam > przestał. A ile teorii było , ho! ho! Teraz ma 6 lat i zdrowo bryka. I już nie > > kręci U nas było to samo Samo przyszło i samo przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: moj tez kreci.. 09.04.07, 22:07 I u nas to samo bylo... Maly teraz ma prawie siedem lat - i faktycznie tez wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
sopia Re: sopia 23.03.07, 11:09 do zuzki: moze masz racje nie napisąłm wyczerpujaco co mnie martwi i przepraszam bo chyba mnie poniosło z nerwów o małego Odpowiedz Link Zgłoś
a.dka Re: kręci główką 22.03.07, 18:20 Moja corka ma 7 miesiecy i tez tak kreci glowka. Ale zauwazylam ze robi to wtedy gdy cos sie jej nie podoba, nie chce jesc, nie chce zabawki lub jest zla lub rozdrazniona. Odpowiedz Link Zgłoś
sopia Re: kręci główką 23.03.07, 11:08 do lekarza wybieram sie wnet niebawem bo będzie maił szczepienie wiec zapytam o to nerwowe trwajace kilka sekund krecenie głowką moze powei mi cos mądrego gdyz zawsze rozwiewał z pozytywnym skutkiem moję wątpliwosci.Jestem dobrej mysli i wy dziewczyny tez badzcie.Zaraz po wizycie dam wam znac.głowka sie nie poci. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2105 Re: kręci główką 24.03.07, 17:32 Czekam na wieści po wizycie u lekarza. Koniecznie napisz, co jest przyczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
sopia Re: kręci główką 06.04.07, 22:52 hej dziewczyny! byłam dziś z moim brzdącem małym u lekarza bo złapał jaka s infekcje ale juz jest ok.zapytałam lekarza o to kręcenie główką i powiedział mi zeby sie nie martwic i ze to jest taki tik czasem go moze głowka swędzic i stąd takie nerwowe poruszanie chyba ze dziecko wtedy nie reaguje i nic nie jest w stanie odwrócic jego uwagi to jest problem i nalezy udac sie do madergo neurologa gdyz istnieje podejrzenie jakiegos typu padaczki,Mnie kazał dawac cebion 2 razy dziennie po 10 kropli i cebion multi 1 dziennie po 5 kropli do mleka.Te kropelki sa bez recepty wiec moze Waszym dzieciakom brakuje witamineki mozecie wykupic kosz ok 25zł za 2 nie martwcie sie to nic groznego i przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kathia_25 Re: kręci główką 24.03.07, 22:42 mój synek robi dokładnie tak samo,badaliśmy go okulistycznie,neurologicznie i nikt nie jest w stanie powiedzieć co to,padły nawet przypuszczenia że może to być padaczka,ale również się nie potwierdziło,ja stawiam na taki tik nerwowy Odpowiedz Link Zgłoś
emilka_9 Re: kręci główką 26.03.07, 16:11 Sopia, daj znac, czy byłas juz u lekarza i co powiedział, bo czekam niecierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
qonewa Re: kręci główką 26.03.07, 21:51 Moja córcia też tak kręciła główką, ale zawsze przed zaśnięciem, tak na granicy snu i jawy. Pytałam o to lekarza, ale on stwierdził, że to nie jest żadna patologia. Teraz ma 6 miesięcy (córcia, nie lekarz ) i już nie kręci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kocurbury2 Re: kręci główką 27.03.07, 09:43 WItam! Mam swoją teorię na to kręcenie główką. Wydaje mi się, że mój mały kręcił tak główką gdy wychodziły mu ząbki, a właściwie w pewnej fazie przeżynania się. Jeszcze nie było ich widać na zewnątrz, ale mu pewnie przeszkadzało. Zawsze w okresie ok. 1,5 po tym, pojawiał się ząb. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2105 Re: kręci główką 31.03.07, 18:01 Mam nadzieję, że to kręcenie jest związane właśnie z ząbkami. Wcześniej syn tak samo kręcił głową, kiedy miał palec w buzi i chciał się "podrapać" po dziąsłach. Teraz tak kręci często, nawet gdy nie ma niczego w buzi. A że nie nie ma jeszcze żadnego zęba (choć ma już prawie 9 miesięcy), to może teraz dziąsła swędzą go bardziej, bo właśnie nadchodzą wyczekiwane przeze mnie ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś
moheet81 Re: kręci główką 27.03.07, 10:53 Mój synek ma 7 miesięcy i od dobrych 3 miesięcy tak kręci główką - bardzo szybko prawo lewo prawo lewo itd. Jakby drapał się w tył głowy o poduszkę Gdzieś wyczytałam, że to może byc objaw bezbolesnego zapalenia ucha lub niedosłuchu. Powiedziałam pediatrze, obejrzał uszy - wszystko ok. Nie wiem więc czemu tak kręci, ale taż mnie to niepokoi. Najczęściej kręci w nocy i przed zaśnięciem i tuz po obudzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kathia_25 Re: kręci główką 31.03.07, 15:45 hmmm w związku z kręceniem główką dostałam od neurologa skierowanie na eeg,gdyż przyczyną mogą być ruchy mimowolne napadowe((martwię się teraz strasznie co to...oby sie jednak okazało że po prostu tak ma i nie jest to z niczym związane( Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia30 Re: kręci główką 05.04.07, 21:14 Moja mała od dwóch dni prawie cały dzień kręci główką. Zbiegło się to z odstawieniem przeze mnie Feminatalu. Czyżby to niedobór jakiejś witaminy czy mikroelementów? Odpowiedz Link Zgłoś
sopia Re: kręci główką 07.04.07, 10:13 hej dziewczyny! byłam u lekarza zapytałam o to nerwowe kręcenie głowką i powiedział mi ze to taki tik ,który ustapi czasem moze go swędziec z tyłu głowka ale to nic groznego,jezeli przy nerwowym kreceniu nie reaguje gdy mówi sie do dziecka lub pokazuje zabawke itd i jest bez swiadomosci to nalezy udac sie do neurologa gdyz moze byc to byc jakis stopien padaczki.mam dawac cebion 2 razy dziennie po 10 kropli i cebion multi 1 raz dziennie po 5 kropli do mleka(koszt tych kropli ok 25zł) Wszystko jest w porzadku takze i wy sie nie martwcie bo nie ma czym to ustąpi Odpowiedz Link Zgłoś