minio34 19.03.07, 16:53 Moja órka 3 dni temu skończyła rok, ale nie ma jeszcze ani jednego zęba. Nie ma też objawów by te zęby miały się pojawić! Śliniła się bardziej w wieku 6-m-cy niż teraz. Czy to normalne? Co powinnam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idachoj Re: Ma rok i an jednego zęba 19.03.07, 19:53 Moja mała kończy w piątek rok i ma zaledwie dwa zęby na dole.Ponoc jakis rekordzista dostał zęby w wieku 17 miesięcy...A jak na to twój pediatra??Może trzeba sprawdzić czy są zawiązki zębów?Ale radziłabym jeszcze poczekać i poprosić o skierowanie do dentysty i na rtg szczęki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1907 Re: Ma rok i an jednego zęba 20.03.07, 08:37 Nic nie możesz zrobić, trzeba czekać. Możesz iść do dentysty-sprawdzi czy są zawiązki zębów. Mojemu synkowi pierwszy ząb wyszedł w piętnastym miesiącu i przez kolejnych 6 tygodni wyszły następne 4. Po miesiącu pojawiły sie cztery czwórki równocześnie. Teraz ma dwa lata. Brakuje mu jeszcze wszystkich trójek i piątek, chociaż trójki się ostatnio ruszyły, pewnie znowu wyjdą "grupowo". Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: Ma rok i an jednego zęba 20.03.07, 14:28 Igor ierwszy zabek powitał w wieku 14 m-cy Dzis ma trzy latka i 18 ząbków Odpowiedz Link Zgłoś