tina10121 22.03.07, 15:16 moj 3 miesieczny bobas dostał katarku!! leciec do lekarza?? czy cos doradzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolkowa1 Re: katarek! pomocy!! 22.03.07, 15:49 mozesz kupic w aptece krople Nasivin dla dzieci i odciagac gruszka.Z samym katarkiem nie szla bym do lekarza ,chyba ze zaczal by goraczkowac lub kaszlec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaimati Re: katarek! pomocy!! 22.03.07, 18:51 Mój synek w piatek miał katarek, a w poniedziałek już zapalenie oskrzeli. U takich maluchów w ciągu kilku godzin może nastąpić pogorszenie, dlatego uważam,że trzeba do lakarza. Odpowiedz Link Zgłoś
tina10121 nastraszyłyście mnie!! 22.03.07, 20:20 nie ma co, jutro biegne do lekarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaimati Re: nastraszyłyście mnie!! 22.03.07, 20:33 Nie denerwuj się, to pewnie nic poważnego, ale po co ryzykować? Potem może być konieczny antybiotyk, nawet zastrzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
ann1411 Re: katarek! pomocy!! 22.03.07, 20:39 Witaj!nie denerwuj się.do lekarza idz, jesli Cie to uspokoi. Polecam urządzenie o nazwie katarek. www.katarek.pl. wyglada drastycznie,ale działa rewelacyjnie. lekarka zapisala nam dodatkowo krople mucofluid, i homeopatyczne,i sol morska. ja stosowalam jednak tylko ten mucofluid, i sol fizjologiczna. po sciagnieciu babolkow znowu zakraplałam sola fizjol.faktycznie nie leczony katar, u nas (nie lecialo nic z nosa, tylko z tylu do gardla) po tygodniu zaczal sie kaszel, fatalne nocki. bylo blisko zapalenia oskrzeli. ale dzieki temu urzadzeniu, opukiwnaniu plecków, kropli olbas (inhalacje na noc miseczka z ciepla woda kolo lozka, mokre reczniki na lozeczku nakropione nimi) wyszlismy z chorobska. bedzie dobrz : )pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tina10121 Re: katarek! pomocy!! 22.03.07, 22:23 a ile ma Twoja pociecha?? bo maz wlasnie wrocił z apteki i okazuje sie ze te krople oil olbas sa od 3 roku zycia Odpowiedz Link Zgłoś
d.ziarkowska Re: katarek! pomocy!! 22.03.07, 22:35 daje sie te kropelki niemowlaka do inchalacji, bez problemow.. ja to bym zrobila parowke z wody 1l i 2 lyzki soli, niech sobie nosek nawilży a miedzy czasie oklepuj plecki coby sie tam nic nie dostalo- tak zapobiegawczo.. a ta woda morska jest super Odpowiedz Link Zgłoś