Dodaj do ulubionych

turnus w Szczyrku

16.05.07, 16:13
Jako, że nie do wszystkich dotarła informacja - dajemy sygnał, ze w ramach
programu Dzwięki Marzeń organizowany jest turnus dla dzieci niesłyszących w
Szczyrku. Dziecko + 1 opiekun- bezpłatnie, drugi opiekun- płatnie.
Obserwuj wątek
    • masha25 Re: turnus w Szczyrku 16.05.07, 18:21
      A od jakiego wieku mogą uczestniczyć w nim dzieci? Mój niesłyszący maluszek ma
      4,5 miesiąca.
    • anna735 Re: turnus w Szczyrku 16.05.07, 20:26
      hej hej Mój synek w sierpniu skończy 2 latka.zostałzakwalifikowany na ten
      turnus i jesli wszystko będzie ok napewno pojedziemy tam razem.Z tego co mi
      wiadomo to turnus jest organizowany dla dzieci do lat 3.
      Pozdrawiam serdecznie.
      Anna mama Kajetanka(mikrocja z atrezja) UL-UP-60dB aparatowany opaska na
      przewodnictwo kostne STARKEY oczekujemy na BAHA
      • mab5 Re: turnus w Szczyrku 16.05.07, 22:57
        U nas nikt nic nie mówił o granicy wieku, ale z informacji jakie mam- jedziemy
        na II turnus pomimo 4 lat naszego pączka smile
        • e-tron Re: turnus w Szczyrku 17.05.07, 07:15
          Program obejmuje dzieci do lat 6. Podaje namiary na koordynatorów:

Fischer&Zubek PR Partners
          ul. Nowy Świat 49
          00-042 Warszawa

GSM: PL +48 515143376 Call
          tel/fax.: +48 22/ 826 01 62; 551 54 71; 551 54 72
          www.firmapr.com.pl
          Prosić panią Joannę.
        • anna735 Re: turnus w Szczyrku 17.05.07, 08:27
          Nie wiem ktory to turnus z kolei ale my jedziemy 29 lipca do 12 sierpnia.Jeśli
          chodzi o granice wieku to u Nas w pomorskim zaznaczone jest że dla dzieci do 3
          roku zycia.
          Mama Kajetana
    • anamalia Re: turnus w Szczyrku 17.05.07, 21:59
      Czesc,
      My tez jedziemy na turnus z Dzwiękami Marzen, ale do Lubieniewic kolo Gorzowa,
      czy ktos z was sie tam wybiera? U nas dzieci maja byc do lat 6 - ciu.
      • paula595 Re: turnus w Szczyrku 19.05.07, 23:34
        Cześć Anamalia. My także jedziemy do Lubniewic. Nie wiem czy nas pamiętasz,
        mnie i mojego synka Kamila. Spotkaliśmy się w Kajetanach, Twój synek był na
        podłączeniu procesora, a mój na kwalifikacji do wszczepienia implantu. Miał
        wtedy 6 miesięcy. Zdecydowaliśmy się na implant gdy Kamilek skończył roczek.
        Pozdrawiam i do zobaczenia na turnusie.
        • anamalia Re: turnus w Szczyrku 20.05.07, 15:52
          To świetnie , że się spotkamy. Ciekawe czy maluchy znajda wspolny język hehe smile)
          pozdrawiam
          • siacha1 Re: turnus w Szczyrku 23.05.07, 12:25
            Witam Wszystkich serdecznie. Całkiem niedawno znalazłam to Forum. Jestem mamą 3
            letniej Julki, jest aparatowana od stycznia 2006. Mam pytanie w związku z
            wątkiem, w jaki sposób i gdzie się załatwia wyjazd do sanatorium no i
            oczywiście czy taki wyjazd dużo kosztuje, myślę o samym sanatorium. I gdzie są
            ośrodki dla naszych dzieci? Z góry dziekuję za odpowiedź
            • mab5 Re: turnus w Szczyrku 23.05.07, 23:02
              Skontaktuj się jutro z osobą na która namiary podaje Adam (e-tron) w wątku
              powyżej, może jeszcze się załapiesz...
      • anna735 Re: turnus w Szczyrku 07.06.07, 22:03
        hej hej My również jedziemy do Lubieniewa.Wcześniej pisałam że wybieramy sie do
        Szczyrku ale okazało sie że jednak nie i zakwalifikowali nas do Lubieniewa.Może
        się spotkamym na tym turnusie będzie Mi bardzo miło ale najważniejsze że dzieci
        będa miały fachową opiekę.Jedziemy na taki turnus pierwszy raz ale mam nadzieję
        że Nasze dzieciaczki wyniosa z tego bardzo wiele.Pozdrawiam serdecznie Anna

Anna mama Kajetana(9,09,2005)mikrocja z atrezją
        aparatowany Starkey BC1 oczekujemy na Baha
    • msamel Re: turnus w Szczyrku 12.06.07, 15:53
      Witam

Kto wybiera się na turnus do Szczyrku w okresie od 29 lipca do 11 sierpnia

pozdrawiam

Monika mama Jakuba
      • fankinet Re: turnus w Szczyrku 16.06.07, 11:52
        Witam. Bardzo się cieszę, że odezwała się osoba która wraz ze swoim maluchem
        wybiera się do Szczyrku. Pola wraz z rodzicami (tzn. z nami) również wybiera
        sie na turnus do Szczyrku w terminie od 29.07 do 11.08.07.
        Pozdrawim i do zobaczenia.

mama Poli ur. 13.04.05, UP Nucleus Freedom, UL Oticon Gaia Power
        • e-tron Re: turnus w Szczyrku 18.06.07, 07:49
          Czy ktoś z Was dostał jakies oficjalne zaproszenie, wniosek do wypełnienia na
          ten wyjazd?
          • anamalia Re: turnus w Szczyrku 18.06.07, 15:51
            Jesteśmy objeci na codzień programem fundacji dzwięki marzeń, wiec niejako z
            automatu zabieraja nas na turnus sponsorowany przez fundacje. Cala papierkowa
            robota zostala wykonana przez przychodzię PZG do ktorej nalezymy. A wy sie
            zalapujcie na jakis turnus z Marysia
            • e-tron Re: turnus w Szczyrku 19.06.07, 07:21
              Podobno zakwalifikowalismy sie na turnus w szczyrku w 2 połowie sierpnia. Ale
              prócz jednego maila, informujacego nas o tym nie mamy innych informacji.Podobno
              jakieś papiery ma dosłać osrodek.
              • anna735 Re: turnus w Szczyrku 03.07.07, 18:47
                Witam wszystkich.Dzisiaj po tych wszystkich niewyjaśnionych sytuacjach wkońcu
                mamy odpowiedz ze jedziemy na turnus do Szczyrku w terminie od 12 sierpnia do
                25 sierpnia.Jestem z pomorskiego i wybieramy sie tu wspólnie z rodzicami innych
                dzieci z Naszej miejscowości.Pozdrawiam serdecznie Anna

Anna mama Kajetana(mikrocja z atrezją)zbieramy pieniążki na Baha na opasce
                softband
                • mab5 Re: turnus w Szczyrku 05.07.07, 10:26
                  a skąd dostaliście potwierdzenie? przyszło na adres domowy, mailem czy na PZG?
                  • anna735 Re: turnus w Szczyrku 06.07.07, 12:31
                    Nasza Pani z PZG zadzwoniła do Głównych władz i tam dotsała odpowiedż o
                    zakwalifikowaniu.Nie wysyłaja jeszcze żadnych potwierdzeń bo dopiero rozsyłają
                    dla tych którzy jadą do Lubieniewic na turnus.Pozdrawiam Mama Kajetana
                    • e-tron Re: turnus w Szczyrku 08.07.07, 17:21
                      Mam nadzieję, ze tak jest, bo do dzisiaj nie dostalismy żdnego oficjalnego
                      potwierdzenia oprócz jednego maila. To najdziwniejszy wyjazd w jakim być może
                      wezmę udział. Prawdę mówiąc mam coraz wieksze wątpliwości. Za miesiąc wyjazd i
                      zadnych oficjalnych informacji tylko jakies telefony, maile i niepotwierdzone
                      plotki. Najgorsze, że zaplanowałem urlop na ten okres, przekadając go z lipca na
                      ten własnie termin.
                      Jedyny plus tej sytuacji, ze pogoda w lipcu nie zapowiada sie najlepiej, a w
                      sierpniu na pewno nie bedzie gorsza, bo chyba gorsza... już być nie może.
                      • e-tron Re: turnus w Szczyrku 16.07.07, 17:41
                        Dzisiaj dostalismy skierowanie na turnus w Szczyrku (12-25.08). Przyszło pismo z
                        fundacji "Dżwięki marzeń" z informacja o zakwalifikowaniu sie na turnus i cos w
                        rodzaju skierowania. Wyglada na to, ze jednak pojedziemy.
                        do zobaczenia w Orlim Gnieździe.
                        • anna735 Re: turnus w Szczyrku 16.07.07, 21:59
                          Witam serdecznie .My równiez dostalismy takie pismo z potwierdzeniem.Jesli się
                          nic nie wydazy to pojedziemy do Szczyrku (12-25).Do zobaczenia w Orlim
                          Gniezdzie.
                          • msamel Re: turnus w Szczyrku 17.07.07, 08:21
                            witajcie

My też dostaliśmy skierownie ale na okres od 29 lipca do 11 sierpnia

pozdrawiamy

Monika mama Jakuba
                            • fankinet Re: turnus w Szczyrku 17.07.07, 20:55
                              Witam. My również dostaliśmy skierowanie na turnus w Szczyrku od 29.07 do 11
                              sierpnia. Do zobaczenia na turnusie.

Pozdrawiam

mama Poli - UP Nucleus Freedom, UL Oticon Gaia Power
                        • mab5 Re: turnus w Szczyrku 17.07.07, 23:02
                          my tez dostaliśmy, tyle, że z tego skierowania nijak nie wynika, czy mamy
                          miejsce dla drugiego opiekuna czy nie.... a w pismie nie ma ani słowa komu,
                          kiedy i ile trzeba zapłacić.....
                          Czy ktos z Was także wybiera się w kompecie czy tylko dziecko + 1 opiekun?
                          • anamalia Re: turnus w Szczyrku 19.07.07, 19:20
                            cześć
                            Wróciliśmy już z turnusu organizowanego przez Dzwieki marzeń w Lubniewicach.
                            Ośrodek jest fajny, tyle ze pogode mielismy niezbyt ciekawa przez cale 2
                            tygodnie. Chociaz z drugiej strony moze to i lepiej bo gdyby mozna się było
                            kapać to pewnie dzieciaki wogole nie chcialyby ćwiczyc. Co do udzialu drugiego
                            opiekuna jest tak ze moj maz zaplacil za siebie okolo 900 zl a za 2-giego synka
                            okolo 600. Mielismy dla siebie caly 2 pokojowy domek z lazienka i kuchnia,
                            warunki byly swietne, prawde mowiac bylam mile zaskoczona.Mam nadzieje ze wy
                            tez bedziecie smile))
                            • mamaliwki Re: turnus w Szczyrku 26.07.07, 11:05
                              Cześć! Jedziemy na turnus do Szczyrku od 29 lipca do 11 sierpnia. Do zobaczenia
                              na miejscu!!!!!!
                              Mama 4.5 miesięcznej Liwci.
    • mama_meli Re: turnus w Szczyrku 03.08.07, 22:59
      witam..bardzo sie ciesze ze tu trafiłam..poszukuje osob jadacych na turnus w
      Szczyrku w terminie 12-25.08, oraz osob ktore byly na turnusie wczesniejszym,
      to dla mnie bardzo ważne..pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia?smile
      • anna735 Re: turnus w Szczyrku 03.08.07, 23:22
        Witam serdecznie.Równiez jadę z synkiem na turnus dlo SZczyrku w terminie 12-
        25 sierpnia.Jade poraz pierwszy wiec nie wiem co i jak będzie.Słyszałam tylko
        od osób które były juz na takim turnusie ze jest ok i bardzo fajnie.Pozdrawiam
        serdecznie --Anulka

Anna mama Kajetanka(mikrocja z atrezja)
        • mama_meli Re: turnus w Szczyrku 03.08.07, 23:50
          czesc Anulka, ja tez jade po raz pierwszy w sumie jedziemy bo z synkiem 3.5r. i
          mezem..Amelka(glowna zainteresowana) ma 8 mies.,
          niewiem czy mam jej braz obiadki, deserki itp? z cala rodzina to wielka
          wyprawa, my jedziemy pociagiem tym o 5coś z Lublina i przesiadka na pks w
          bielsku...jestes z lublina?
          • mamaliwki Re: turnus w Szczyrku 04.08.07, 21:26
            Hej! Właśnie jesteśmy z małą Liwcią w trakcie turnusu w Szczyrku. Jeśli macie
            jakieś pytania to piszcie.
            Pozdrawiamy!!
            • mama_meli Re: turnus w Szczyrku 05.08.07, 14:09
              hej mamaliwki
              ja mam kilka pytan..jak daleko od centrum znajduje sie osrodek(ew.gdzie
              najlepiej wysiasc z pks-u), czy mozliwy jest dostep do kuchni, czy trzeba mniec
              własne zabawki do rehabilitacji, noi jak ogólnie Wam sie podoba..jak
              rehabilitacja, jejku tyle mialam pyatn a teraz nic mi do glowy nie przychodzi
              pozdrawiam gpraco..
              P.S
              czy w miare mozliwosci mogłabys odpowiedziec mi dzis ..poniewaz niemam dostepu
              do int..i kożystam z niego grzecznosciowo smile

Amelka-9 mies. UL.90dB, up.90dB, aparatowana w 4 mies. zycia (Phonak Supero 412)
              Szymon 3,5r.ż bez kolczykowwink
            • mama_meli Re: turnus w Szczyrku 05.08.07, 14:12
              aha i jeszcze cos bo wlasnie zobaczylam ze Liwcia ma 4,5mies. czy zabieralas
              jej jedzonko w sloiczkach bo watpie zeby bylo cos do jedzonka miksowanego dla
              takich bąbli..?
              • mamaliwki Re: turnus w Szczyrku 05.08.07, 20:00
                Hej! więc hotel w którym mieszkamy "Orle Gniazdo" znajduje się niedaleko
                centrum tylko uwaga!! jest położony dość wysoko. Samochodem jedzie się jakieś
                3min., ale pieszo wózkiem to już mała wyprawa, szczególnie pod góręwink.
                Nie trzeba mieć swoich zabawek, ale ja i tak zabrałam bo po porannej
                rehabilitacji w pokoju bawię się dalej z małą. Liwka jest jeszcze na mleku, ale
                jeśli chodzi o dostęp do kuchni to jest tutaj duża stołówka "restauracja"
                widzialam, że niektórym maluchom przynoszą picie z kuchni w butelkach, a reszta
                to już chyba we własnym zakresie. Polecam zabrać czajnik do pokoju.
                Ogolnie jestem zadowolona, tym bardziej, ze mamy świetną terapeutkę! naprawdę
                dobra specjalistka.
                Na resztę pytań jeśli jeszcze jakieś masz postaram się odpowiedzieć jutro. Koło
                recepcji jest dostęp do internetu, ale często jest już przez kogoś zajęty.
                Pozdrawiam!!
                • anna735 Re: turnus w Szczyrku 05.08.07, 21:26
                  hej.mam pytanie.Jak wyglada rehabilitacja tzn.jest tylko rano czy popołudniu
                  tez i jak wygladaja wekendy czy tez są jakies zajecia czy jest to czas wolny np
                  że mozemy ten czas spędzać jak chcemy.
                  Anulka
                  • mamaliwki Re: turnus w Szczyrku 07.08.07, 15:43
                    Hej! To zależy jak się umówicie ze swoją terapeutką. My mamy po
                    śniadaniu indywidualne zajęcia w pokoju, a o 15 są zajęcia grupowe w
                    sali. Niedziela jest wolna.
                    Pozdrawiam!
          • masha25 Re: turnus w Szczyrku 07.08.07, 20:58
            Cze! My też jedziemy na obóz w najbliższą niedzielę- ja, tzn mama i
            mój 7-miesięczny Kubuś. Cieszę się, że poznam was wszystkich w
            realu. To też będzie nasz pierwszy raz. Nie wiecie, do której
            godziny nalezy przyjechać, czy pokoje trzeba rezerwować, itd. H\Ja w
            niedzielę idę jeszcze do pracy na dwie godziny.

Mama 7-mies. Kuby, 110-115 dB, Oticon Sumo.
    • dalmag Re: turnus w Szczyrku 29.08.07, 22:25
      Krótki filmik z zajęć grupowuch... może ktoś siebie zlokalizujewink)

www.tv.bielsko.biala.pl/dzwieki_marzen_435.html
      • mab5 Re: turnus w Szczyrku 30.08.07, 02:38
        smile)
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4435686.html
        Pozdrawiam smile
      • mab5 Re: turnus w Szczyrku 31.08.07, 00:05
        www.bielsko.biala.pl/252,reportaze
        trochę więcej zdjęć i wywiad z mamą Julki smile)
        Pozdrawiamy
        • a.jaworskaa Re: turnus w Szczyrku 31.08.07, 08:39
          Witam. Mnie na tym turnusie niestety nie byłosad ale mam takie
          pytanie do uczestników. W reportażu napisano że przyjechała Olga
          Bończyk, która ma niesłyszących rodziców, zna język migowy i dzięki
          temu bez problemu porozumiewała się przy użycia języka migowego z
          niesłyszącymi dziećmi. Tak mnie to zaintrygowało bo moje dziecko nie
          zna żadnego znaku w języku migowym. może to błąd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka