Dodaj do ulubionych

POMOCY co na przypalenie papierosem????

12.06.07, 14:10
DZiewczyny pomóżcie,

Synek 2,5 lat wlazł mężowi na zapalonego papierosa!!!!!
Zrobił się bąbelek, potem pękł, teraz jest strupek, ale wygląda to nieładnie.
Martwię sie,że będzie miał bliznę na przedramieniu!!!
CZym to smarować, może wiecie????
Dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mama-paula Re: POMOCY co na przypalenie papierosem???? 12.06.07, 14:13
      Moj brat 11 latek, poparzyl sie woreczkiem od herbaty. Stosowalismy panthenol
      spray
      • wi0la Re: POMOCY co na przypalenie papierosem???? 12.06.07, 14:14
        bephanten(nie wiem czy to sie tak pisze) ale panthenol to pewnie to samo tylko
        inna nazwa handlowa
        • mama-paula Re: POMOCY co na przypalenie papierosem???? 12.06.07, 14:17
          podejdz do apteki, tam na pewno fachowo doradza
          • agata288 Re: POMOCY co na przypalenie papierosem???? 12.06.07, 16:04
            a najlepiej nie palic przy dziecku... i problem z głowy...
            o ile mi wiadomo bierni palacze są bardziej narazeni niz aktywni!
            • kinga25b Re: POMOCY co na przypalenie papierosem???? 12.06.07, 16:38
              > a najlepiej nie palic przy dziecku... i problem z głowy...
              > o ile mi wiadomo bierni palacze są bardziej narazeni niz aktywni!

ot, się wymądrzyłaś!!!
              ja nie prosiłam o komentarze tylko pomoc, więc daruj sobie uwagi na temat
              palenia!!!
              a jeśli nie możesz się powstrzymać, to zapraszam na forum dla palaczy!!!

co za uszczypliwość....
              • 5_monika Re: POMOCY co na przypalenie papierosem???? 12.06.07, 19:56
                po prostu krem lub balsam nawilżający, takie przynajmniej dostałam zalecenie
                przy poparzeniu żelazkiem.Dostaliśmy jeszcze Argosulfan , ale on jest na
                receptę, tylko raz nim posmarowałam.
                • gryzelda7 Re: POMOCY co na przypalenie papierosem???? 12.06.07, 19:58
                  Dermazin-rewelacja na oparzenia
                • alergenzb Polecam oxycort w aerozolu 12.06.07, 23:32
                  Moja corka, jak bardzo powaznie się poparzyła rosołem, to lekarz chirurg
                  zalecił po zdjęciu pierwszego opatrunku, caly czas "psikać" tym oxycortem, aby
                  nie doprowadzić do wysuszenia sie miejsca poparzonego. Obecnie nie ma żadnych
                  widocznych blizn na klatce piersiowej, pozostala tylko niewielka brązowa blizna
                  na udzie, która mam nadzieję że z czasem zejdzie, jeżeli nie zdecydujemy się na
                  operację plastyczną.
                  • kajaa27 Re: Obłęd 13.06.07, 23:14
                    Ja palę papierosy, nałogowo i nie wyobrażam sobie palenia przy dziecku. Palę na
                    dworzu lub wychodzę na balkon. I to nie jest wymądrzanie tylko ...prawda, bo jak
                    ktoś pali, tak jak ja to powinien palić nawet na mrozie -20c a nie w domu przy
                    dziecku!!!
                    • kowcia Re: Obłęd 15.06.07, 13:19
                      ale pieprzenie, napewni nikt przy dziecku specjalnie nie pali..... a czasami
                      przypadki się zdażają
                      tak samo mozna by nie prasowac przy dziecku, nie gotowac itd......po co to
                      takie wypociny pisac? zeby tylko komus dogryźć?
                      • kaasto_trio Re: Obłęd 22.06.07, 23:28
                        Pieprzenie, nie pieprzenie, ale przyznaj kochana, ze palenie to troche co
                        innego niz prasowanie, gotowanie... Te drugie trzeba robic, a to pierwsze juz
                        nie bardzo. Przy dzieciach sie nie pali i juz i nie wazne czy specjalnie, czy
                        nie specjalnie. Po prostu nie. I tyle.
                    • madzia1708 Re: Obłęd 15.06.07, 13:52
                      kajaa27 napisała:

> Ja palę papierosy, nałogowo i nie wyobrażam sobie palenia przy dziecku. Palę na
                      > dworzu lub wychodzę na balkon. I to nie jest wymądrzanie tylko ...prawda, bo ja
                      > k
                      > ktoś pali, tak jak ja to powinien palić nawet na mrozie -20c a nie w domu przy
                      > dziecku!!!

Dziecko moze za Tobą wyjść na balkon i się oparzyc
                      Po huk takie komentarze? Mądra sie znalazła, a palaczka!

apropos pytania:
                      jak juz jest strupek to pilnuj żeby nie zdrapał, u dzieci niewielkie blizny
                      znikają po jakis czasie

Pozdrówka
                      • madzia1708 smaruj czymś nawilżającym 15.06.07, 13:54
                        żeby nie swędziało bo zdrapie, a wtedy blizna murowana, choć tak jak pisałam
                        pewnie i tak znikłaby po jakimś czasie surprised)
                    • kaasto_trio Re: Obłęd 22.06.07, 23:25
                      Yes, yes, yes. Zgadzam sie w 100%.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka