jakubisia 13.06.07, 23:18 neurolog przepisał dzisiaj mojemu dziecku ten syrop,jestem ciekawa jak on działa,jakie są po nim efekty i skutki.Będę wdzięczna za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janeczka79 Re: syrop WAMAG -prosze Was o opinię 14.06.07, 11:45 Jest to syrop który podaje się w stanach niedoboru wapnia i magnezu Odpowiedz Link Zgłoś
monia.147 Re: syrop WAMAG -prosze Was o opinię 14.06.07, 22:44 Zapisywany standardowo w podejrzeniu nadpobudliwości.Niedobór magnezu powoduje właśnie nadpobudliwość,tiki,nerwowość.My stosujemy okresowo MAGSOLWIT ma podobne działanie.Nie podawaj na ;pusty; żołądek bo powoduje biegunki. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubisia Re: syrop WAMAG -prosze Was o opinię 15.06.07, 00:27 mam pytanie czy syrop wpłnął pozytywnie czy były jakieś oznaki po stosowaniu go.? Odpowiedz Link Zgłoś
monia.147 Re: syrop WAMAG -prosze Was o opinię 15.06.07, 17:20 U nas tak różnie,Kuba ma okresowo pojawiające się tiki ,wtedy stosujemy.Nieraz po kilku dniach podawania wszystko się ładnie wycisza,nieraz miesiąc brania i żadnego efektu.Nie mam pojęcia od czego to zależy.Kiedyś znajomy pediatra powiedział mi ,że stosowanie magnezu u normalnie odżywiających się dzieci ,które nie biorą leków np.moczopędnych jest bezcelowe bo magnez z organizmu nie paruje.ja jednak podaje bo tak radził neurolog a to w końcu specjalista .Leczę syna od lat dziewięciu i stwierdzam ,że najlepszym lekarstwem jest czas(układ nerwowy dojżewa)oczywiście jeśli nadpobudliwość nie jest ciężka.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo_linka Re: syrop WAMAG -prosze Was o opinię 15.06.07, 10:48 Myśmy dostali ten syrop na skurcze łydek 3-4 letniej córki i tzw. bóle wzrostowe. Pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś