Dodaj do ulubionych

żelazo a kolor kupki

20.06.07, 08:36
Od dwóch tygodni podaję mojej córeczce żelazo. 2xdziennnie 1 ml, przez
pierwszy tydzien podawalam 2x2ml. Ostatnio zminiły jej sie kupki, są bardziej
galaretowate i czasem pojawiają się rdzawe nitki w nich(krew?). Nie wiem czy
to normalne czy coś się dzieje w organiźmie.
Obserwuj wątek
    • anjak27 Re: żelazo a kolor kupki 20.06.07, 10:23
      Ja też podawałam synkowi żelazo (ferrum lek) ale nie miał takich objawów,
      wiadomo kupki były trochę ciemniejsze (był karmiony piersią) ale konsystencja
      musztardy była zawsze (raz, czy dwa pojawił się jakiś śluz ale to raczej od
      mojej diety). Rdzawe nitki to może być od żelaza. Zresztą od żelaza dzieci
      często boli brzuszek, więc i może kupki się zmieniają, najlepsza jest
      obserwacja. Pozdrawiam
    • oninka Re: żelazo a kolor kupki 20.06.07, 10:47
      Ja podaję córce Ferrum Lek już 6 tyg. Rdzawych nitek nie zauważyłam. Kupki są
      jedynie ciemne (prawie czarne) i bardzo śmierdzące... To podobno normalne przy
      podawaniu żelaza.
    • rybionek Re: żelazo a kolor kupki 20.06.07, 12:50
      Może przejdź się do lekarza, bo ja też dawałam żelazo ale kupki były czarne i
      nigdy nie wyglądały tak jak mówisz. A może to nie ma wogóle związku z żelazem?
    • artjoasia Re: żelazo a kolor kupki 20.06.07, 13:23
      Podaję żelazo już pół roku (Hemofer). Nie miało to wpływu na kupki. Kupki były
      ciemnozielone po Bebilonie HA, ale po przejściu na normalny Bebilon wróciły do
      zwykłej żółtej barwy. Natomiast podejrzewam, że od żelaza właśnie bolał
      brzuszek. Teraz, kiedy wprowadzam coraz więcej jedzonka ze słoiczków, stopniowo
      zmniejszam ilość żelaza i przykre historie z brzuszkiem się skończyły.
    • niki29 Re: żelazo a kolor kupki 12.07.07, 14:00
      A ile twoje dziecko ma miesięcy?Mój synek też ma podobne objawy w kupkach.A
      zaczęło się po operacji .Miał wgłobienie jelita.I teraz co jakiś czas ma taką
      jakby galaretkę ropną w kupie i pasemka krwi.Też dostaje żelazo ale to chyba nie
      przez to.Też martwię się z jakiego powodu są takie dziwne kupki.Poza tym ma
      niedowagę i bardzo mało przybiera.Nie wiem czy ktoś potrawi odpowiedzieć co to
      jest.Pozdr
      • mama_frania Re: żelazo a kolor kupki 12.07.07, 16:01
        Podawałam żelazo swojemu maluchowi- odkąd miał 2 m-ce do końca zdaje się 5
        miesiąca i nie było żadnych zmian w kupkach- nawet nie były ciemniejsze. Radzę
        skonsultować się z lekarzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka