spa746 23.07.07, 17:22 Jakie są objawy trzydniówki oprócz podwyższonej temp.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: Objawy trzydniówki 23.07.07, 17:36 Właśnie po tym się rozpoznają trzydniowkę, że najczęściej nie ma żadnych objawów oprócz wysokiej temperatury. No i po tym, ze po 3-5 dniach temp. znika, a pojawia sdie wysypak U nas chyba właśnie trwa ( Zobacz tu: www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,79373,1396246.html Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: Objawy trzydniówki 23.07.07, 18:04 U nas, niestety chyba też, pediatra powiedział,że to jest trzydniówka ale nie jest wstanie stwierdzic tego na 100%. Synek przez 2 dni miał podwyższoną temp. nic nie chce jeśc i jest niesamowicie marudny, a z usypianiem - horror Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 Re: Objawy trzydniówki 23.07.07, 20:26 u mnie byla od srody rano do piatku wieczorem a w sobote przyszla wysypka ktura znikla wczoraj wieczorem , uf jak dobrze ze juz sobie poszla Odpowiedz Link Zgłoś
frawashi Re: Objawy trzydniówki 23.07.07, 20:44 i do nas chyba zawitała słynna trzydniówka (jakas epidemia?). Mała w nocy dostała wysokiej gorączki 39st. Byliśmy u lekarza, który stwierdził, że trzydniówkę można rozpoznać dopiero jak się skończy, ale wielce prawdopodobne, że to właśnie to. U nas jeszcze dodatkowo wychodza zęby u góry. Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: Objawy trzydniówki- do frawashi 23.07.07, 20:55 to witam w klubie, synkowi też idą górne ząbki, u nas temp. pojawiła się w sobotę a w niedzielę po południu już było ok jesli chodzi o temp. ale synek nadal nie chce jeśc i jest niesamowicie marudny, chyba się wykończę psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Objawy trzydniówki- do frawashi 23.07.07, 22:19 spa746 napisała: > to witam w klubie, synkowi też idą górne ząbki, U nas też, dwójki. spa746 napisała: > u nas temp. pojawiła się w > sobotę a w niedzielę po południu już było ok jesli chodzi o temp. Hmm, to chyba jednak za krotko na trzydniowkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_10 Re: Objawy trzydniówki- do frawashi 24.07.07, 09:25 u nas tez podejrzenie trzydniówki-temperatura od soboty wieczorem, dzisiaj juz tylo stan podgorączkowy, ale do tego kaszel;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
frawashi Re: Objawy trzydniówki 24.07.07, 10:34 oto aktualna sytuacja z placu boju z prawdopodobną trzydniówką: po koszmarnej nocy (40- 41st) rano pojawiły się wymioty i ...górna lewa jedynka. Temperatura spadła do 38,5 st po serii chłodnych kapieli i okładów. Mam wrażenie, ze Calpol w czopkach niewiele pomaga. Lekarka zapisała syrop Eurespal, ale własnie jego podejrzewam o wywołanie porannych pawiów. Innych objawów brak, prawa dwójka szykuje się do ataku na dzisiejszą noc. Jeśli to własnie na tym polega ząbkowanie, to ja wysiadam... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzana27 Kiedy trzydniówka? 24.07.07, 12:46 Ile ma tygodni, miesięcy kiedy pojawia się 3 dniówka? Odpowiedz Link Zgłoś
frawashi Re: Kiedy trzydniówka? 24.07.07, 17:48 ponoc pojawia się między 6 a 24 miesiącem życia. Moja córka skończyła 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
miniuszka Re: Kiedy trzydniówka? 24.07.07, 18:07 Mój synek jest właśnie na etapie wysypki- ma 4 miesiące. Temperaturę zbijałam okładami na brzuszku i główce oraz czopkami paracetamolu plus jedna chłodniejsza kąpiel. Zaczęło się w piątek a w niedzielę wieczorem po gorączce pozostały już tylko wspomnienia. Niestety muszę zasmucić wszystkie mamy które myślą że trzydniówka raz przebyta uodparnia na całe życie- owszem ale tylko spowodowana konkretnym, danym wirusem a wirusów powodujących trzydniówkę jest aż siedem rodzai.Ale nie warto martwić się na zapas! Odpowiedz Link Zgłoś
neska-13 Re: Objawy trzydniówki 24.07.07, 13:39 U mnie trzydniówka to był istny koszmar 4 dni przez 24 godziny na dobę moja ośmiomiesięczna córka spała tylko u mnie na rękach przytulona do piersi przez pierwsze dwa dni było 40 stopni potem coraz mniej zakończyło się po 4 dniach wysypką.Niestety na to nie ma lekarstwa trzeba to jakoś przeżyć i być cierpliwym tak samo nie ma żadnych objawów u nas pojawiło się ni stąd ni z owąd tak nagle było ciężko ale daliśmy z mężem rade.Pozdrawiam Neska Odpowiedz Link Zgłoś
madziak-24 Re: Objawy trzydniówki 24.07.07, 14:13 Tak tak epidemia... Synek właśnie ja przeszedł,temperatura do 39,2 Po 3dniach wysypane całe plecki, brzuch i trochę na buzi. Niezle ją przeszedł, apetyt w miare, nie marudził, dużo spał za to. Mam nadzieje że za pare dni nie będzie śladu po tej wysypce. Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 to jednak trzydniowka 24.07.07, 14:51 dziś zauważyłam u synka na pleckach wysypkę, nie tak mocną ale wyraźną. U nas ze spaniem kiepsko, synek ma 9 mies. i bardzo mało spi a jak zasypia to strasznie placze, nic nie chce jesc i jest marudny, ale nie bylo tak wysokiej tmp. do 38 i to tylko 2 dni, ja tez mam dośc Odpowiedz Link Zgłoś
marysiajl Re: Objawy trzydniówki 24.07.07, 18:28 My już zaliczyłyśmy trzydniówkę,Agata miała temp.ok.38,5,po trzech dniach plamy na plecach i klatce piersiowej,rochę nóżki,znikło dwa dni póżnej.Zachowywała się normalnie,bawiła,rozrabiała,jadła,dawaliśmy czopki jak temp.wzrastała. Odpowiedz Link Zgłoś
nefretete323 Re: Objawy trzydniówki 24.07.07, 19:08 Bite 3 doby gorączka ok 40 stopni, brak łaknienia, niechęć do picia - podawałam na siłę strzykawką do buzi by córka się nie odwodniła, ciepłe potrawy powodowały wymioty, tydzień wcześniej zaczęła się biegunka. Dziecko było marudne, nie chciało się bawić. Jak zeszła gorączka to pojawiła się wysypka na plecach i klatce piersiowej. po dwóch dniach znikła. Córka schudła 1,5 kg. Odpowiedz Link Zgłoś