reteczu 24.07.07, 18:38 Po dzisiejszym szczepieniu moje 2-miesięczne dzieciątko jest strasznie marudne,płacze,trudno je utulić,śpi po kilka minut,zrobiło kupę luźniejszą niż zwykle. Na razie gorączki nie ma. Już mi dało w kość a przed nami noc Chwilowo śpi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gacusia1 Re: Padam....:( Podnieście 24.07.07, 18:40 Podaj mu jakis czopek przeciwgoraczkowy(przeciwbolowy).Dziecko bedzie spokojniejsze i ladnie zasnie.Lepiej czopek,bo szbciej sie wchlania i dziecko nie zwymiotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Padam....:( Podnieście 24.07.07, 18:48 Takie czopki zazwyczaj podaje się od 3 miesiąca,ale lekarze mówią że jak jest źle to i od 2 można dać.Zaaplikuj więc jakiś lek przeciwbólowy i poczekaj aż zacznie działać.Będzie dobrze.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ammam Re: Padam....:( Podnieście 24.07.07, 19:07 jest czopek przciwdulowy, przeciwgorączkowy i uspokajający w jednym nazywa sie VIBURCOL (nie wiem czy to właściwa pisownia) i można go podawać niemowlętom od pierwszych dni życia stosuje się go na odziałach szpitalnych dla dzieci po operacjach. Mnie poleciła go lekarka i naprawdę sie sprawdził i po szczępieniach i podczas ząbkowania (przespane noce). wypróbuj polecam. ps. dostępny bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: Padam....:( Podnieście 26.07.07, 21:27 Czopki z paracetamolu daje się wg wagi od pierwszych dni zycia. 10 mg na każdy kilogram masy ciała. Czyli jak moje dziecko waży 7,5kg - mam dla niego czopki (Efferalgan) w dawce 80mg. Dawałam po każdym szczepieniu, bo niestety strasznie marudził. A Viburcol wogóle nie działał, ale za to odparzył tyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
maja4021 Re: Padam....:( Podnieście 26.07.07, 22:01 u syna sprawdzał się viburcol u córki po nim było nocka nie przespaana. Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: Padam....:( Podnieście 27.07.07, 11:11 Lepiej 20 mg, kg. Nie wiem dlaczego, ale dawka na opakowaniach jest nizsza niz zalecana i stosowana w szpitalach. Dlatego czesto te leki nie dzialaja, wg rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Padam....:( Podnieście 27.07.07, 12:32 Pamietaj, ze to jest maksymalna dawka dobowa, trzeba ja podzielic przez 4 (jesli podaje sie paracetamol co 6 godzin), zeby otrzymac dawke jednorazowa. I nie wolno jej przekraczac, to grozi przeszczepem watroby... Odpowiedz Link Zgłoś