anettaa1 24.09.07, 15:23 podawałyście dwulatkom??w jakiej dawce i jak długo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fogito Re: Esberitox dla 2-latka??daawkowanie 24.09.07, 18:21 Podawalam, ale zgodnie z zaleceniem lekarza. Bylo chyba 20 kropli 2X dziennie. Dziecko mialo wrtedy 2 lata i wazylo okolo 17 kg. Ja bym sie najpierw skonsultowala z lekarzem. Zreszta ten lek jest od niedawna na recepte wiec chyba powinnas dostac info jak podawac. Odpowiedz Link Zgłoś
anetkamati Re: Esberitox dla 2-latka??daawkowanie 26.09.07, 09:43 Moje dziecko dostawało jak miało niespełna roczek ,przepisał pediatra przy zap. płuc Mały wcześniej długo chorował.Dosawał po 15 kropli przez 3 miesiące pomogło przeczytaj ulotkę esberitox jest właśnie dla najmniejszych dzieci dla starszych jest eschinacea.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Esberitox dla 2-latka??daawkowanie 24.09.07, 21:52 podawałam pół tabletki trzy razy dziennie w czasie choroby i ok. tygodnia po chorobie Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Esberitox dla 2-latka??daawkowanie 25.09.07, 10:47 MOja córka brała. Schemat: 10 kropli dziennie przez 3 mce, miesiąc przerwy i znów trzy miesiące. Jesli trafiła się infekcja to dostawała dodatkowe 10 kropli. Tak ustaliła to pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś