blanka112 17.12.07, 11:32 Mam zamiar podać dziecku na 3 migdała ale w tabletkach. Czy wiecie ile razy dziennie należy dawać i czy te tabletki to pod język czy połyka się. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigora1 Re: pytanie o Imupret 17.12.07, 13:08 a co napisano na ulotce? Wprawdzie jest ona po niemiecku, ale przynajmniej na Imupret w kroplach jest taka tabelka w podziale na rozne kategorie wiekowe i kropli Imupretu daje się dla np 4 latka 3x10kropli, a w stanach chorobowych 5-6 x10 kropli. tabletki Sinupretu (ta sama firma) mozna gryźc nawet, nie ma to znaczenia dla działania Odpowiedz Link Zgłoś
blanka112 Re: pytanie o Imupret 27.12.07, 10:38 może ktoś wie ile razy dziennie podawac ten lek w tabletkach (4 latkowi) i po jakim czasie widać efekty Odpowiedz Link Zgłoś
grawi Re: pytanie o Imupret 27.12.07, 21:34 to ten lek ktory mozna kupic tylko w Niemczech? czy jest on na recepte? znajomi niedlugo wybieraja sie do Niemiec i nie wiem czy dac im recepte czy mozna tylko napisac nazwe leku na kartce? czy lepszy dla czterolatka jest w kroplach czy tabletkach, prosze piszcie co wiecie na ten temat, Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: pytanie o Imupret 28.12.07, 09:13 forma leku nie ma znaczenia jest dostępny bez recepty - to tylko 'ziółka' Odpowiedz Link Zgłoś
michulanka Re: pytanie o Imupret 29.12.07, 03:07 Lepszy jest w tabletkach bo krople zawieraja alkohol, a tabletki maja przyzwoity smak i mozne je grysc. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka112 Re: pytanie o Imupret 29.12.07, 12:38 Po jakim czasie widać poprawe. Po zjedzeniu całego opakowania? czy wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: pytanie o Imupret 29.12.07, 20:07 pytanie bardzo trudne, bo to zależy... Przy pierwszym powiekszeniu migdała u nas (sierpień 2007) zanim cokolwiek zaczęło sie zmniejszac walczylismy prawie 2 m-ce Nie pomagały żadne leki - dopiero gdy przypadkowo odkryłam związek przyczynowo skutkowy pomiędzy jedzonym pokarmem a powiększaniem sie migdała i całkiem wyeliminowałam te produkty z diety syna - leki zaczęły działać - i tu poprawa była widoczna (choć niewielka i niezauważalna dzień do dnia, a raczej tydzień do tygodnia) po 2-3 tygodniach stosowania leczniczego. Teraz po infekcji, która trwała tydzień migdal znowu sie wyolbrzymił zatykając noc, ale teraz poprawa widoczna była już po tygodniu od zakończenia infekcji katarlanej (Imupret krople, 5xdziennie po 10 kropli). Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: do mamyigora 30.12.07, 19:05 Pytanie może głupie, ale skąd wiesz, że migdał się wyolbrzymia lub że się zmniejsza, chodzisz z synkiem co 2-3 tygodnie do laryngologa. Pytam, bo moje córeczki też mają przerośnięty 3 migdał i ciągle walcze z infekcjami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: do mamyigora 30.12.07, 20:18 ja to obserwuje po oddechu Igora. Gdy dycha tylko buzia, ma niespokojne noce (bo nos niedrozny od zatykajacego go migdała) to znaczy migdał przerosniety - tak było po ostatniej infekcji w grudniu. Po tygodniu, po podawaniu Imupretu (przedtem taki sam skutek osiagalam Lymphomyosotem) Igor dycha troche buzia, troche nosem, kolejny tydzien jest jeszcze lepszy - noce praktycznie przesypia i tak z tygodnia na tydzien lepiej aż...do nastepnej infekcji gdy migdal znowu zatyka mu nochala i walka z obkurczaniem od nowa. Migdał objawił sie nam dopiero w sierpniu br wiec jestem stosunkowo jeszcze nie do końca obeznana z tematem, z migdalem przeszłam jak na razie 2 infekcje, obie bez antybiotyku (dzieki Sinupretowi i mucofluidowi, które szybko załatwiaja sprawy katarlane i wydzielina nie schodzi na gardło). Odpowiedz Link Zgłoś
agajezyk Re: pytanie o Imupret 02.01.08, 14:59 Na ulotce pisze, ze nie wolno rozgryzać i rozpuszczać!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś