kaldko 20.08.03, 10:22 Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie? Czy to naprawdę pomaga zahamować próchnicę? Podobno ząbki po tym zabiegu brzydko wyglądają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzenka_wwa Re: lapisowanie zębów 20.08.03, 11:04 Cześć, Mój synek przeszedł kilka serii lapisowania. Ząbki rzeczywiście po tym zabiegu brzydko wyglądają, bo bardzo ciemnieją (na trwałe). Lapisowanie zatrzymało psucie się tych ząbków, które zostały poddane tej kuracji, ale próchnica na pozostałych ma się całkiem dobrze. W tej chwili synek ma ponad cztery lata i dentysta zakłada mu plomby (ale chyba jakoś inaczej niż u dorosłych). Pozdrawiam, Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
g.a.b.i Re: lapisowanie zębów 20.08.03, 12:46 Moja corka miała lapisowane ząbki (gorne 1 i 2) w wieku 1,5 roku- miała próchnice butelkową. Zabki były czarne ale próchnica się zatrzymała. W tej chwili Ada ma 8 lat i zalapisowane ząbki ma nadal (częsciaowo bo niektóre wypadły i wyrosły już stałe ) Nie obawiaj się lapisowania. Myślę, ze lepsze dla dziecka będą ciemne i zdrowe ząbki niż bolące, spróchniałe korzenie. Pozdrawi8am- Gabi ---- I powiedziałam co wiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś