ajanaska 16.02.08, 21:11 U mojego trzy miesiecznego synka podczas karmienia piersią czasami drży nóżka. Co to może znaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osmag Re: drżenia nóżek 16.02.08, 22:43 Sam opis to za mało, ponieważ może to zarówno świadczyć o niedojrzałości układu nerwowego, jak i o czymś poważniejszym. Dziecko trzeba zbadać aby móc dać jednoznaczną odpowiedz. Dlatego najlepiej zadać to pytanie lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
olciazb82 Re: drżenia nóżek 17.02.08, 08:58 Witaj. U mojego obecnie czteroletni syna w wieku 5 tygodni zaobserwowałam drżenie nóżek, właśnie najczęściej podczas karmienia. Nie dawało mi to spokoju i zaciągnęłam porady lekarza, pediatra skierował nas do neurologa i po badaniu neurologicznym okazało się, że syn ma "wzmożone napięcie mięśniowe". Skierował nas na rehabilitację i teraz jest wszystko oki Oczywiście, nie wszystkie objawy muszą mieć takie same podłoże, więc proponuję konsultację neurologiczną (nie daj się zbawić.."normalne, przejdzie mu, wymyśla Pani itd."). W razie pytań zapraszam Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś