Dodaj do ulubionych

dystrofia Beckera

27.01.05, 09:21
hej
mam pytanie
czy istnieje forum chorych na Dystrofie Beckera?
a może wspólnie możemy wspierać się wiedzą i doświadczeniem

Basia - żona chorego
Obserwuj wątek
    • karasia301 Re: dystrofia Beckera 06.10.05, 20:58
      Cześć! napisałam do ciebie wiadomość na maila jestem mamą chłopca chorego na
      Beckera jeżeli masz ochotę odpisz będę wdzięczna
      • ewa9712 Re: dystrofia Beckera 11.01.06, 14:31
        Witam, ja też mam syna z Beckerm ( 15 lat). Jeżeli możliuwe proszę o kontakt na
        maila: ewahelios@interia.pl
        pozdrawiam Ewa
    • michal-lodz1 Re: dystrofia Beckera 29.12.05, 20:00
      Jestem Michal mam 25 lat. Jestem tzw beckerem.Czy mozemy porozmawiac??
      • karasia301 Re: dystrofia Beckera 03.01.06, 20:17
        Cześć Michał! jestem mamą chłopca 14 latka chorego na Beckera mój numer gg
        3763940 jeżeli masz ochotę to napisz!
    • sebanna5 Re: dystrofia Beckera 30.12.05, 22:07
      Basiu!
      Żeby forum zaistniało ktoś musi je założyć - czasem trzeba włożyć w to odrobinę
      swojego wysiłku. Na pewno możesz stworzyć forum o dystrofii Beckera. Ale równie
      dobrze problemy dotyczące tego rodzaju dystrofii mogą być poruszane tutaj;
      wydaje mi się, że te dwa rodzaje zaników mięśni właściwie poza szybkością
      rozwoju i przebiegu choroby aż tak bardzo się nie różnią (choć wiele bym dała,
      żeby mój ancymonek miał do czynienia z Beckerem a nie z Duchennem).
      sebanna
    • ewa9712 Re: dystrofia Beckera 11.01.06, 14:29
      Witam, jestem mamą chłopca z Beckerem ( 15 lat). Pilnie szukam osób mających
      kontakt z chorobą celem wsparcia i wymiany doświadczeń. Chodzi mi szczególnie o
      osoby starsze od mojego syna. Pani prof. Fidziańska z W-wy , na Banacha
      (obecnie na emeryturze) pocieszała mnie że choroba staje się mniej aktywna po
      osiągnięciu dojrzałości. Zaleciła encorton (10 co drugi dzień) i oczywiście
      rehabilitację, do tej pory nie było zle. Niestety przytrafiło się złamanie uda.
      Interesują mnie przede wszystkim objawy pózniejsze. Proszę o kontakt na mail:
      ewahelios@interia.pl
      • fibon Re: dystrofia Beckera 29.05.14, 14:48
        Witam
        Jestem mamą 3 letniego chłopca.Jesteśmy w trakcie diagnostyki.Nasz synek nie chodzi samodzielnie,przejdzie parę kroków i upada,chód jest chwiejny,nieskoordynowany.Synek miał robiony rezonans głowy,szyi,kręgosłupa,badanie emg i wszysko jest Oki.Badania biochemia i morfologia też są dobre,jedynie co to ma podwyższone ck 195 .Synek jest drobny i niski jak na swój wiek.Choruje również na niedoczynność tarczycy.
        Nasz naurolog podejrzewa dystrofie Beckera.
        Boję się diagnozy.
        proszę o radę,wiem,ze musimy zrobić jeszcze badania genetyczne,biopsje,jednak chciała bym znać też opinie rodziców.
        Pozdrawiam
        • agniesz-ka2015 Re: dystrofia Beckera 20.08.15, 12:09
          Witam. Odświeżam temat. Jestem mamą 7-latka z BMD. Synek zdiagnozowany został (badania genetyczne) 3 lata temu. Jesteśmy pod kontrolą lekarzy "miejscowych", którzy niestety niezbyt wiele o dystrofii wiedzą. Dostać się do PCHM - mało realne.. chociaż już przynajmniej zaczęli rejestrować. Jak wiele osób zmagających się z chorobą własną lub bliskich zostaliśmy z tematem trochę sami.....Chętnie podzieliłabym się doświadczeniami, podpytałabym o co nieco.... Nie widzę żadnej stronki typowo o BMD ...jeżeli jest proszę o podpowiedź. Prawda jest taka jak ktoś już napisał trzeba coś samemu czasami zrobić i być może coś takiego uda mi się stworzyć w najbliższym czasie....
    • arisza Re: dystrofia Beckera 21.03.16, 17:48
      Szanowni Państwo,
      poszukuję osób chętnych do podzielenia się swoimi doświadczeniami trudnego rodzicielstwa ze szczególnym uwzględnieniem bycia rodzicem dziecka z Dystrofią.
      Bardzo proszę Rodziców chęnych do podzielenia się swoimi doświadczeniami
      Chętnych Państwa proszę o informację zwrotną:
      na maila: research.bio2016@gmail.com
      telefon: 662 802 301 (może być sms, oddzwonię)
      Gadu-gadu: 1506401.
      Będę wdzięczna za kontakt z Państwa strony, na każdą wiadomość na pewno odpowiem udzieląc informacji bardziej szczegółowych!
      Z góry bardzo dziękuję za każdą wiadomość! Pozdrawiam Serdecznie
      • cat4444 Re: dystrofia Beckera 11.04.16, 20:05
        I każdy kto poda swoje dane osobowe otrzyma za swoje doświadczenia, finansowe wynagrodzenie? Sorry, ale research.bio źle mi się kojarzy a dokładnie kojarzy mi się z koncernem farmaceutycznym. Dlaczego nie poda Pan/Pani tutaj na forum bliższych wskazówek o co dokładnie chodzi?
        • arisza Re: dystrofia Beckera 10.07.16, 18:30
          Danych nie zbieram bo badania są anonimowe, niestety gratyfikacji finansowej też nie mogę zaproponować.... więcej informacji na ogólnym forum podać nie mogę (odnośnie szczegółów), stad prośba o kontakt. "research.bio" tylko dlatego, że tak jest "łatwiej" tymbardziej, że prowadzę również wywiady z osobami z zza granicy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka