edka12
18.07.25, 10:28
Jestem świeżo po wakacyjnym wyjeździe. W dniu powrotu, już w domu po 12 godzinach jazdy samochodem, już leżąc w łóżku zaliczyłam atak paniki, który skończył się na SOR. miałam duszności, kołatanie serca, wysokie ciśnienie, drżenia kończyn, zawroty głowy, ucisk w klatce piersiowej, uczucie lęku. Wykluczono przyczyny sercowe, zasugerowano nerwicę. I faktycznie po zastanowieniu się stwierdzam, że jestem spięta i mam coraz więcej sytuacji, którym towarzyszy lęk. Byłam u lekarza internisty, wyniki badań w tym tarczyca ok. Byłam u psychiatry, dostałam na początek gabapentynę. wzięłam wczoraj, dzisiaj czuję się źle, jestem otumaniona, kręci mi się w głowie. prawie cały czas od kilku dni mam gulę w gardle i uczucie gorąca w uszach, bardzo mi to przeszkadza. Ktoś ma doświadczenie z tą gabapentyną? Internet mówi o skutkach ubocznych i nie wiem czy brać dalej. Najgorsze, że nie mam z kim pogadać o tym, mąż tego nie rozumie, a nie mam przyjaciół. Chciałabym mieć dobrą koleżankę, przyjaciółkę ale skąd ją wziąć? tak się wygadać chciałam bo chyba mnie ta nerwica zżera.