ankus2 07.04.08, 17:31 Korzystałyście już z takich testów w swoich gabinetach? wiadomosci.wp.pl/kat,48996,wid,9637544,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: Testy CRP - jestem za... 07.04.08, 18:29 robiłam w czasie infekcji, tylko świadczy o stanie zapalnym.Właściwie w niczym z niego nie skorzystałam. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
moniam_1 Re: Testy CRP - jestem za... 07.04.08, 19:37 Korzystałam wiele razy.Dowiedzieć sie z takiego testu można wiele tylko lekarz musi wiedzieć o co chodzi Wiele razy moje dzieci unikały dzięki temu testowi antybiotyku.TEst jednak robiliśmy w laboratorium... Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Testy CRP - jestem za... 07.04.08, 22:36 Test jak test- ma swoje ograniczenia i trzeba umieć interpretować - z całością stanu pacjenta. Zdarzyło mi się widzieć pacjenta z płatowym (klasycznym pneumokowym )zapaleniem płuc, a CRP miał ujemny. I co, miał nie dostać antybiotyku, bo wynik był ujemny? Odpowiedz Link Zgłoś
lizbetka Re: Testy CRP - jestem za... 07.04.08, 22:46 Nie chciałbym by ktos niedoświadczony interpretował taki test . Moja córka przy rozległym zapaleniu płuc miała CRP 12, przy wirusie Rota i ostrej grypie poniżej 6 , a przy lekkim zapaleniu ucha 60. Do takich testów potrzebny jeszcze jest dobry i doświadczony lekarz . Choć oczywiście jestem za . Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Testy CRP - jestem za... 08.04.08, 11:39 a mój miał ponad 100 (4-ci dzień infekcji i ostatni).No chyba ,że w grę wchodzą wyższe liczby ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Testy CRP - jestem za... 08.04.08, 11:40 cd lub bardzo niskie wartości przy ogólnych objawach mocno manifestujących się Odpowiedz Link Zgłoś