moniczkalovemax 19.04.08, 19:34 Moja 3letnia Córka bardzo czesto narzeka na ból głowy, prawie zawsze dochodzą do tego wymioty, zazwyczaj wieczorem... Co robic ? 11.05.2005 Emilia 14.03.2008 Maksymilian Achilles Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cottonka Re: Ból głowy u 3latki 21.04.08, 09:58 Poszłabym z nią do neurologa i to natychmiast. Znajomej córka też cierpiała na bole głowy i okazało się, ze ma guzek, ktory teraz już szczęśliwie zoperowali. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Ból głowy u 3latki 23.04.08, 14:08 jak nie nerwy, to lamblie, te wymioty wieczorne czy nocne są symptomatyczne dla pasożytów. Co do bólu głowy, mnie zawsze głowa bolała, jak miałam wymiotować. Więc albo nerwy albo pasożyty. A nie zaczęło się to przypadkiem od urodzin młodego? Odpowiedz Link Zgłoś
fizia111 Re: Ból głowy u 3latki 28.08.08, 15:34 witam mam podobny problem czy możesz mi napisać jak to się skończyło? Odpowiedz Link Zgłoś
beta32 Re: Ból głowy u 3latki 08.09.08, 14:33 Ja polecam wizytę u pediatry - niech zleci trochę badań podstawowych i koniecznie pasożyty. Można też iść z nią do neurologa, laryngologa i okulisty. Jeśli mała miała kiedyś kleszcza - najpierw sprawdziłabym boreliozę i inne infekcje odkleszczowe. Jeśli innej przyczyny nie znajdziecie - też bym tę boreliozę sprawdziła. I nie dałabym się zbyć diagnozą "braciszek" lub "migrena" dopóki nie wykluczyłabym wszystkich możliwych przyczyn. Aha, negatywny wynik testów na pasożyty i boreliozę nie wyklucza infekcji . Odpowiedz Link Zgłoś
gazetaforum Re: Ból głowy u 3latki 09.09.08, 20:49 Aha, negatywny wynik > testów na pasożyty i boreliozę nie wyklucza infekcji . jak to ??? to w jaki sposób wykluczyć boreliozę?? Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: Ból głowy u 3latki 10.09.08, 19:20 nie chcę Cię straszyć,ale synek mojej kuzynki też narzekał na bóle głowy i często wymitował.Lekarze zrzucali to na padaczkę(którą podejrzewali).Kuzynka uparła się i na własna rekę zrobiła małemu tomograf,który wykrył guza mózgu.Szybka operacja uratowała małemu zycie i miewa się dobrze.Takze ja bym,radziła Ci odwiedzić neurologa w pierwszej kolejności.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malomiasteczkowa.czarownica Re: Ból głowy u 3latki 12.09.08, 13:14 A ja bym nie straszyła najgorszymi możliwościami. Jako małe dziecko, nawet jeszcze nie mówiące cierpiałam na takie właśnie bóle głowy z wymiotami. Co się okazało? Odziedziczyłam migreny po mamusi. Trwało to do okresu dojrzewania i przeszło samo. Wspominam to jako koszmar, ale leki są już dużo lepsze niż kiedyś i można przerwać taki atak. Na pewno neurolog powie więcej na temat i zleci badania. A też podejrzewali guza mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
brian04 Re: Ból głowy u 3latki 14.09.08, 22:26 "moniczkalovemax" napisals w kwietniu, napewno przez ten czas jest juz cos wiadomo co z twoja coreczka. Napisz bo sie martwimy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś